Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Özel üniversitelerden devlete geçiş

Özel Üniversiteden (Vakıf) Devlet Üniversitesine Geçiş Yapılabilir mi? Devlet üniversitelerinden özel üniversitelere ya da özel üniversitelerden devlet üniversitelere yatay geçiş noktasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Üniversite 1 sınıfta yatay geçiş olur mu?

ÜNİVERSİTE 1. SINIFTA YATAY GEÇİŞ OLUR MU? Üniversite eğitiminin birinci yılı içinde yatay geçiş yapılması mümkün değildir. Yatay geçiş başvuruları not ortalamasına göre de yapılabildiği için, birinci yılın sonunda ortaya çıkan ilk yıla ait not ortalaması belli olmadan yatay geçiş başvurusu almak mümkün olmamaktadır.

Yatay geçiş GANO kaç olmalı?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.

Üniversite 2 sınıfta yatay geçiş olur mu?

Üniversite ikinci sınıfa geçen öğrenciler ise yatay geçiş programlarını kullanarak başka üniversiteye veya kayıtlı olduğu üniversitede başka bir bölüme geçiş yapabiliyor.

Özel üniversitelerde yatay geçiş var mı?

→ Vakıf (özel) üniversitelerden devlet üniversitelerine ya da devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelere yatay geçiş yapabilirsiniz. Bazı vakıf üniversiteleri yatay geçişi önlemek için öğrenci transkriptlerini yatay geçiş sonrasına bırakabilmektedir.

Yatay geçiş kaçıncı sınıftan başlar?

Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür. – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

1 sınıfta merkezi yatay geçiş yapılır mı?

bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir.

Yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.