Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Zerdeçal zencefil tarçın limon bal karışımı

Zencefil zerdeçal tarçın bal limon karışımı faydaları nelerdir?

Vücudu çeşitli hastalıklara karşı koruyan bu özel karışım sadece kış aylarında değil yılın dört mevsiminde tüketilebilir.

  • Zencefil, Zerdeçal, Tarçın, Bal, Limon Karışımı Faydaları Nelerdir?
  • 1- Vücudu zararlı maddelerden korur:
  • 2- Boğaz ağrısına iyi gelir:
  • 3- Öksürüğü keser:
  • 4- Halsizliği giderir:
  • 5- Ağrıları dindirir:

Zencefil zerdeçal bal limon karışımı nasıl yapılır?

Yaklaşık 1 su bardağı kadar balı, 1,5 yemek kaşığı kadar toz zencefil ve yine 1/2 adet limonun suyu ile karıştırarak şahane bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışım öksürükten eser bırakmayacak kadar güçlü.

Zencefil zerdeçal bal karisimi neye iyi gelir?

Zencefil Bal Karışımı Faydaları Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. Grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı korur. Vücuda enerji verir. Sindirim sistemini dengeler.

Zencefil zerdeçal tarçın kürü ne işe yarar?

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kolesterolü düzenler. Vücut yağlarını yakar. Karaciğer ve Alzheimer'e karşı iyi gelir.

Zencefil zerdeçal tarçın bal limon karışımı nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

  1. Kabuğunu soyduğunuz zencefili, doğrayıcıdan geçirin. …
  2. 250 gram zerdeçalı da doğrayıcıdan geçirip bir kabın içerisine alın.
  3. Tepeleme bir yemek kaşığı tarçını ekleyin.
  4. Marmelat kıvamı alana kadar bal ekleyerek karıştırın.

Zencefil zerdeçal tarçın limon çayı nasıl yapılır?

Bir demlikte önce suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine sırasıyla toz zerdeçalı ve zencefili ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra çayı bir süzgeç yardımıyla bardağa alın ve biraz ılıdıktan sonra şifa niyetine için.

Bal zencefil zerdeçal karışımı nasıl yapılır?

Hazırlanışı:

  1. Kabuğunu soyduğunuz zencefili, doğrayıcıdan geçirin. …
  2. 250 gram zerdeçalı da doğrayıcıdan geçirip bir kabın içerisine alın.
  3. Tepeleme bir yemek kaşığı tarçını ekleyin.
  4. Marmelat kıvamı alana kadar bal ekleyerek karıştırın.