Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Yüksek okul kodları

Üniversite kodlarını nereden bulabilirim?

ÜNİVERSİTE TERCİH KODLARINI NEREDEN BULABİLİRİM? Tercih kodunu YÖK atlas üzerinden daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz. YÖK Atlas tercih robotundan lisans veya ön lisans sihirbazı yazan alana tıklayarak açılan sayfadan mezun olduğunuz bölümü seçebilirsiniz.

Tercihlerde kod nedir?

Tercih kodu, tercih edilecek olan okulun bölümünün kodudur. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların kodları, bu programların adları yer almaktadır. Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir.

Üniversite özel koşullar BK 4 ne demek?

Bk. 4 İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Özel koşullar BK 3 ne demek?

"Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın Yeni Bk. 3: sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Tercih kodları nereden alınır?

Adaylar YKS tercihlerini, 6-14 Ağustos'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. Tercih işlemleri, 14 Ağustos saat 23.59'da sona erecek. YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Tercih kılavuzundaki özel koşullar nedir?

Özel koşul kodları; adaylardan cinsiyet, ehliyet, yabancı dil belgesi, bonservis, sertifika gibi niteliklerin arandığını gösteren kodlardır. Bu kodlar 1-6 ve 7 rakamlarıyla başlamaktadır. ÖSYM tarafından bir adayın söz konusu özel koşulu taşıyıp taşımadığı sistem üzerinden kontrol edilememektedir.

ÖSYM BK 3 ne demek?

Bk.3 Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; u İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte üçünü; P İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve % İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler …