Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Ytü staj yerleri

YTÜ staj kaç gün?

Zorunlu staj süresi kaç gündür? Lisans öğretiminde aranan stajların toplam süresi 60 (altmış) işgünüdür. 60 iş günlük bu sürenin 30 işgünü Genel, 30 işgünü ise Mesleki Staj olarak yapılır.

Atölye stajı nedir YTÜ?

Atölye stajı, tüm Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yapması gereken; Döküm, Talaşsız Şekillendirme, Talaşlı Şekillendirme ve Kaynak olmak üzere birbirlerinden bağımsız dört bölümden oluşur ve öğrencinin bu konuların kapsamındaki uygulamalar ile birlikte, malzeme ve ölçme tekniği konularında da pratik bilgiler …

YTÜ staj sigorta karşılıyor mu?

Staj yapan öğrenciler İ. T.Ü. Rektörlüğü tarafından 5510 sayılı kanunun 5. Maddesi (b) fikrası uyarınca iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta türü kapsamında sigortalanırlar, sigorta işlemleri Merkezi Staj Birimi vasıtası ile yürütülür.

Talaşlı imalat stajı nerede yapılır?

Atölye stajının mutlaka talaşlı imalat atölyesi bulunan bir işletmede yapılması gerekmektedir. Staj yeri herhangi bir işletmenin atölyesi olabileceği gibi torna, freze gibi takım tezgâhlarının bulunduğu küçük veya orta ölçekli bir işletme de olabilir.

2 yıllık üniversite staj kaç gün?

STAJ SÜRESİ VE AŞAMALARI Yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.

Stajyerlerin stajı ne zaman bitiyor?

Ayrıntılar için tıklayınız. Ayrıntılar için tıklayınız. 2021 Yaz dönemi stajına ilişkin stajını fiili olarak yapacak öğrencilerimiz belirtilen belgeleri en erken 26 Nisan 2021 ve en geç 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilgili staj komisyonu üyesine eksiksiz teslim etmelidir.

Atölye stajında ne yapılır?

1: ATÖLYE STAJI (20 iş günü) Bu stajda öğrencinin imalat faaliyetlerinde talaşsız, talaşlı ve kaynak uygulamalarını tanımaları, İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları dahil olmak üzere kendilerinin yapacakları uygulamalarla bu konularda tecrübe kazanmaları amaçlanmıştır.