Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Yaş üzüm rakısı tarifi

Rakıya ne kadar üzüm suyu konur?

ölçülü kabımıza 47 cl alkol koyuyoruz. üzerine 2.2 ml anason yağı, 10 ml üzüm suyu ve kaynamış suda eritilmiş 2 adet kesme şeker ilave ettikten sonra 1 litreyi tamamlayacak şekilde içme suyu ekliyoruz.

Damıtma üzüm rakısı nasıl yapılır?

1 litre suda 80-120 gram olacak şekilde 6 saat kadar önce ıslatılmış olan anason, her biri beşer tonluk olan ve buharla ısıtılan geleneksel bakır imbiklere alınarak damıtma işlemi gerçekleştirilir. 46 saatte işlem tamamlanır.

Suma nasıl elde edilir?

Suma, üzüm veya incir kullanılarak elde edilir. İçki yapımında kullanılan yüksek alkollü bir içecek olma özelliğine sahiptir. Suma yapılması için öncelikli olarak üzüme ihtiyaç vardır. Üzümlerin suyu ve posası birbirinden ayrıldıktan sonra fermente edilerek suma yapılma işlemi tamamlanır.

En iyi rakı Hangi meyveden yapılır?

Rakı üzümden elde edilen alkolle yapılmalıdır. Ancak elbette erikten, incirdenden vb. meyvelerden de kişisel tüketim amaçlı rakı üretmek mümkündür.

1 litre etil alkole ne kadar su katılır?

Bu ölçü toplamda 1 Lt Etil Alkol + 1.150 Lt Su karışımına yetecek ölçüdedir.

1 litre etil alkole ne kadar gliserin katılır?

distile içkilerin tadını yumuşatmak ve rakı'da bulunan anason yağı'nın etken maddesi olan anetol'ün buzdolabı gibi soğuk ortamlarda kristalize olup rakı'nın rengini beyazlatmaması için şişelemeden önce 1 lt'ye 5 – 6 ml civarında gliserin eklenir.

Siyah üzüm rakısı nasıl yapılır?

1 Litre 96 derece etil alkole siyah üzüm rakısı kitinin tamamı eklenir. Üzerine 1 Litre su eklenir ve toplamda 2 litre siyah üzüm rakınız olur. Anason,şeker,gliserin,aroma vb bir şey eklemeye beklemeye gerek yoktur. Ev yapımı siyah üzüm rakınız A kalite olacaktır.