Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Insanlar

Yağlı pide yapımı

Yağlı Pidenin hamuru nasıl yapılır?

Trabzon Yağlı Pide Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırın.
  2. Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğurun.
  3. Üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin.

Gerçek kıymalı pide hamuru nasıl yapılır?

Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.

Trabzon Peynirlisi nasıl yapılır?

Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasede maya, ılık su ve zeytinyağını karıştırın ve 3 dakika bekletin.
  2. Unu bir yoğurma kabına alın ve mayalı karışımı unun üzerine dökün.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerine streç film örtüp, 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru elinizle açabildiğiniz incelikte açın.

Yağlı pide kaç derecede pişer?

Dileğe göre çörek otu serpip bıçakla dilimleyip fırına verin.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Karadeniz usulü pide nasıl yapılır?

Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı ılık suyu, yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Üzerine maya ve şekeri ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. 4 su bardağı un ilave edip, yoğurmaya başlıyoruz.
  4. 1 su bardağı kadar ılık suyu, bir kaseye koyuyoruz. …
  5. Yumuşacık, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

Samsun Pide hamuru nasıl yapılır?

Hamuru için bir yoğurma kabının içine unu alın, başka bir kabın içinde maya ve ılıtılmış suyu ekleyip karıştırın. Yoğurma kabına ekleyin, üzerine yoğurt ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamur ele yapışmayacak şekilde olmalıdır bu yüzden ununuz cinsine göre unda ekleme yapabilirsiniz.

Ev usulü kıymalı pide nasıl yapılır?

Ev Usulü Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker, su, tuz ve yağı ve unu karıştıralım.
  2. Çok yumuşak hamur elde edip mayalanmaya bırakalım.
  3. Ayrı kapta kıymalı harcımızı hazırlayalım biraz su ve tuz katalım.
  4. Bir saat mayalanan hamuru mermerde bir kez daha hafif unla yoğuralım 16 bezeye bölelim.