Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Türk soylu belgesi

Türk soylu belgesi kime verilir?

Türk Soyluluk Kimliği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlı olmasalar dahi Türk soylu olan yabancıların Türkiye'de kolayca çalışma izni alabilmelerini ve meslek ve sanatlarını ülkemiz sınırları içerisinde serbestçe icra edebilmelerini sağlayan özel bir belgedir.

Yasaklı meslekleri Türk soylular yapabilir mi?

Türk soylu yabancılar çalışma izni alarak çalışabilirler. Bununla birlikte yabancılara yasaklanan meslekleri de serbestçe yapabileceklerdir. … Yabancılara serbest olmasına karşın Türkiye'de yapacağı mesleklerle ilgili olarak ayrı, zorlaştırıcı kurallar mühendis ve mimarlar için geçerlidir.

Türk soylular avukatlık yapabilir mi?

[33] 2527 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre; çalışma izni verilen Türk soylu yabancılar, Türk vatandaşlarına saklı tutulan doktorluk, hemşirelik, avukatlık, mühendislik gibi hizmetleri serbestçe yapabilirler, memur olabilirler (m. 11).

Evlilik oturma izni nasıl alınır?

Türk Vatandaşıyla Evli Olan Yabancılardan İstenen Belgeler:

  1. İkamet İzni Formu;
  2. Pasaportun aslı ve fotokopisi;
  3. 4 Adet fotoğraf;
  4. Evlilik Cüzdanı;
  5. Destekleyici eşin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi;
  6. Destekleyicinin eşi;
  7. Sağlık sigortası (Tüm aile fertlerini kapsayacak şekilde olmalı);

Türk soyluluk belgesi nereden alınır?

Türk soylu yabancıların, nüfus kütüğüne kayıtlarının yapılabilmesi için ikamet ettikleri yer İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü veya İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri gereklidir.

Türk vatandaşı olmak ne kadar sürer?

TÜRK VATANDAŞLIĞININ GENEL OLARAK KAZANILMASI a) Başvuracak kişi vatandaşı olduğu ülkenin kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmalıdır, b) Başvuracak kişi başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmelidir.

Yabancılar Türkiye’de hangi işlerde çalışabilir?

Türk Soylu Yabancılar İçin Türkiye'de Çalışma İzni Bu kanunlara göre; Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Teşkilatı hariç kamu kuruluşları, özel kuruluşları ve işyerlerinde çalışabilirler. Türk soylu yabancılar, çalışma izni aldıkları takdirde, hakimlik, savcılık ve dışişlerinde memurluk gibi mesleklerini yapabilirler.