Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Tüplü meyve fidanı nasıl dikilir

Tüplü fidan dikilir mi?

Tüplü fidanlar ise yılın her günü dikilebilir. Fidan dikerken kökler kıvrılıp, dönmemeli, toprakta hava boşluğu kalacak biçimde sığ veya derin dikilmemelidir. Dikilecek fidanın 20 cm ' den uzun olan kökleri önceden kesilmelidir. Tüplü ve kaplı fidanlar naylon ve kaplarından mutlaka çıkarıldıktan sonra dikilmelidir.

Tüplü meyve fidan her zaman dikilir mi?

Tüplü fidan; kökleri toprak içinde fakat fidanın aşı yerleri toprak dışında kalan tüp şeklinde dikilmiş olan fidanlardır. Bu fidanlar yılın her ayı dikilmeye elverişlidir. Çünkü; fidanın kökleri toprağın içinde ve tüplü olduğunda herhangi bir kuruma söz konusu değildir.

Tüplü fidan hangi ayda dikilir?

Saksılı ve tüplü fidanlar kar, don olmamak şartıyla yılın 12 ayı dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar ise sonbaharda fidanların yapraklarını döktükten sonra tomurcukların kabarmaya başlayacağı zamana kadar kar, don olmayan dönemlerde dikilebilir.

2 meyve ağaçları arası kaç metre olmalı?

Fidan araları 1,5 veya 2 metre sıralar arası 4 veya 3 metre olmalıdır.Bir dönüme 130 ile 160 arasında fidan dikimini yapabilirsiniz.

Hangi ay hangi ağaç dikilir?

Fidan Dikimi. Fidanlar genel olarak sonbaharda yaprak dökümü ile, ilkbaharda ağaçlara su yürümesine kadar geçen devrede dikilirler. En uygun dönem kışı yumuşak geçen yerlerde sonbaharda, kışı sert geçen yerlerde ise ilkbaharda dikmektir.

Ankarada meyve fidanı ne zaman dikilir?

Ankara için teslimatlarda genelde 1 iş günü olacak şekildedir. E-fidancim Not:Açık kök meyve fidanlarını 11. Ay ile 4. Aylar arasında dikebilirsiniz.

Ekim ayında ağaç dikilir mi?

Ağaç dikiminde genel olarak şu kural geçerlidir: Kışın yapraklarını döken ağaçlar için ekim zamanı, Ekim ayının ortası ve Mart ayının ortasıdır. Kışın yapraklarını dökmeyen ağaçlar için en uygun ekim zamanı ise; Kasım ayı başından Nisan ayı başına kadardır. … Dikkat etmeniz gereken nokta, donda ağaç dikimi yapmamanızdır.