Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Trafikten çekme belgeli araç satışı

Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir: Aracın satışı noterde yapılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapılacaksa bu değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir. Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirinın yaptırılması gerekmektedir.Feb 23, 2021

Trafikten çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.

Cekme belgeli araç aldim ne yapmaliyim?

Çekme belgesi bulunan araçların yeniden trafiğe çıkarılması için trafik izni dilekçesi hazırlanmalıdır. Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan herhangi bir trafik tescil şubesine gidilerek başvuru dilekçesi teslim edilmelidir. Trafiğe çıkma başvurusunda kullanılacak dilekçenin bir örneği, şoförle odası tarafından verilir.

Çekme belgeli araç kaç paraya trafiğe çıkar?

Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir. Belgeler verilir. 230 ₺ trafiğe sokma bedeli alındıktan sonra plaka kağıtları verilir. Bu plaka kağıdıyla şoförler odasından 75₺ karşılığında 2 adet plakanızı bastırabilirsiniz.

Çekme belgeli aracın vergi borcu olur mu?

Araç çekme belgeli iken MTV işlemez, haciz ya da rehin yapılamaz. Bu nedenle çekme belgeli araç alırken üzerinde rehin ya da haciz var mı diye endişe edilmesine gerek yoktur. Çünkü aracın çekme belgeli olması için tüm borçlarının sıfırlanmış olması gerekir.

Çekme belgeli araç satışı nasıl olur?

Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Araç Trafikten nasıl düşürülür 2021?

Bunun için Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmeniz gerekmektedir. Burada aracımı hurdaya çıkarmak istiyorum demeniz ve gerekli işlemleri gerçekleştirmeniz yeterlidir. Ancak olmayan araçlarda işlem sadece aracın kayıtlı olduğu Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden gerçekleştirilmektedir.

Plakasız araç muayeneye girer mi?

Standart dışı plakalar artık araç muayenesinde “Ağır Kusur” sayılacak. Yeni kusur tablosuna göre yetkili yerler dışında basılan veya boya, vida vb. nedeniyle üzerindeki harf ve rakamları elektrikli denetleme sistemleri (EDS) tarafından okunamayan plakalara sahip olan araçlar muayeneden geçemeyecek.