Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Tansiyon ilaç raporu yenileme

Biten ilaç raporu nasıl yenilenir?

İlaç raporunu yenilenmesi amacıyla ilaç kullanan vatandaşların SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yapması gerekir. Böylelikle raporun bitiş tarihini öğrenmesi ve rapor yazılması açısından rapor bitmeden 15 gün önce doktora gidip muayene olarak raporunu uzatması gerekir.

Aile hekimi ilaç raporu verebilir mi?

Aile hekimlerinin ilaç raporu yazma yetkisi bulunmamaktadır. Devlet ve üniversite hastaneleri doktorları ilaç raporu verebilir.

Yüksek tansiyon ilaç raporu nasıl alınır?

Sistem nasıl işleyecek? Raporu olmayan hastaların bugünden itibaren ilaçlarına ulaşabilmek için hastanelere gidip uzman bir hekime muayene olması gerekecek. Uzman doktor imzalı rapor çıkaracak hasta, ilaçlarını aile hekimine yazdırabilecek. Aile hekimi, uzman doktor raporu olmadan ilacı reçetelendiremeyecek.

İlaç raporu kaç yıl geçerli?

Aksi belirtilmedikçe sağlık kurullarının düzenlediği raporların geçerlilik süresi 2 yıl olarak tespit edildi.

Raporlu ilaçlar ücretsiz mi?

Raporlu ilaçlarda katılım payı ödenmiyor, eşdeğer ilaçta fark ödememek için eczacıya danışarak aynı gruptaki daha ucuz ilaçları tercih ederek fark ödemeden tedavi olunabilir.

Raporlu ilaçlar eczaneden direk alınabiliyor mu?

14 Mart 2020 tarihinden itibariyle raporlu hastalar ilaçlarını eczanelerden reçetesiz alabiliyorken, 9 Temmuz'da SGK tarafından yapılan düzenlenme ile e-nabız sisteminde kronik hastalık kaydı olmayan 18 yaş üstü ile 65 yaş altı hastalar ilaçlarını alamayacak.

İlaç raporu neye yarar?

Kronik hastalıklar için düzenlenen sağlık raporlarıyla, hastalar üç aylık tedavisi için gerekli ilaçları temin ederken katılım payı vermekten kurtuluyorlar. Uzman doktorun düzenlediği raporla, özellikli ilaçlarını sağlık ocaklarında pratisyen doktorlara reçete ettirebiliyorlar.