Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Genel

Tahinli tarator nasıl yapılır

Antakya usulü tarator nasıl yapılır?

bir kaba koyun.ceviz içlerini robotta un gibi yapın.yada dövün.kapta maydanozları,ceviz içlerini,tahini karıştırın.süzme yoğurt ekleyerek karıştırın.çay kaşığının ucu kadar tuz serpin.servis tabağına bastırın.üzerine zeytinyağı gezdirin.kıyılmış maydanoz serpip süsleyin.servis yapın.afiyet olsun…

Tahinli tarator sos nasıl yapılır?

Tahinli Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süzme yoğurt baharatlar ve sarımsak ile çırpılır.
  2. Devamında limon suyu, maydanoz zeytinyağı ve tahin ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir.
  3. Çırpma işi bittikten sonra servis tabağına alınıp ceviz ile süslenir.

18-May-2019

Yoğurt tarator nasıl yapılır?

Hazırlanışı

  1. Ekmek içlerini küçük küçük parçalayın,
  2. Ekmek içi, ceviz, sarımsak, zeytinyağ, sirke ve tuzu mutfak robotuna alıp iyice karışıp hamur gibi olana kadar çekin,
  3. Bir karıştırma kabına alıp üzerine yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın,
  4. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Mütebbel nasıl yapılır?

Mütebbel (Lübnan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Köz patlıcanları kabuğunu soyup, muntazam bir şekilde kıyalım ve derin bir kapta tahinle harmanlayalım.
  2. Limon suyumuzu ilave edelim, ardından sarımsaklarımızı sahanda dövüp ekleyelim.
  3. Son olarak tuz ekleyelim.
  4. Ceviz, pul biber ve zeytinyağıyla servis edelim.

01-Mar-2017

Evde tarator nasıl yapılır?

Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Rakı balık mezeleri nelerdir?

Rakının Yanında Ne İyi Gider?

  • Haydari.
  • Beyaz Peynir.
  • Kavun.
  • Lakerda.
  • Cacık.
  • Kalamar Tava.
  • Muhammara.
  • Şakşuka.

Mor lahanadan tarator nasıl yapılır?

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar ve mor lahana rendelenir.
  2. Ayrı ayrı 1 kaşık zeytinyağında 4-5 dakika kadar sotelenir.
  3. Tekrar ayrı kaplara alınır, soğutulur.
  4. Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karıştırılır. …
  5. Servis tabağına bir kaşık havuçlu, bir kaşık lahanalı karışımdan koyarak servis yaptım.