Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Tübitak 4006 proje amacı nasıl yazılır

Tübitak 4006 nın amacı nedir?

TÜBİTAK, 4006 – Bilim Fuarları Destekleme Programı adı verdiği bir çağrı programıyla, 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programları dahilinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konu üzerine araştırmalar yapmasını ve bu araştırmaların sonuçlarını sergileyecekleri bir ortam sunma hedefinde.

Tübitak Projelerinin amacı nedir?

TÜBİTAK, 17 Temmuz 1963 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatları ile kuruldu. TÜBİTAK'ın amacı Türkiye'deki bilimsel çalışmalara öncülük etmek, dünyadaki bilimsel araştırmaları takip ederek Türkiye'de uygulamaktır.

Tübitak 4006 proje amacı kaç kelime?

Başvuruda alt projenin amaç, yöntem ve beklenen sonucunun belirtilmesi gerekir. Amaç, en az 20 en fazla 50 kelime; yöntem, en az 50 en fazla 150 kelime; beklenen sonuç ise en az 50 en fazla 150 kelime aralığında olmalıdır.

Projede yönteme ne yazılır?

YÖNTEM: Bu aşamada çalışmanızın DENEY, MODEL, ETKİNLİK, GÖZLEM, SINAMA gibi bilimsel olaylara dayalı olarak yaptığınız açıklamadır. Yani çalışmanızda kullandığınız bilimsel yöntemi veya yöntemleri açıklama kısmı burasıdır. Bu basamakta aşama aşama, tane tane çalışmanızın yöntemini açıklamak esastır.

Tübitak nedir çok kısa bilgi?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.

Tübitak 4006 nasıl yapılır?

Başvurular http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak (E-imza ihtiyacı olmadan) alınacak olup, sözleşmeler; desteklenmesine karar verilen proje sözleşmelerinin taraflarca imzaları, Başbakanlık koordinasyonu ile kamuda yürütülen “Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi“ çalışmaları …

Projenin genel amacı nedir?

Proje amacı, projenin uygulanması ile sağlanacak ve projeden daha uzun ömürlü olması beklenen hedeftir. Amaç, temel problemi tamamen çözmek ve hedef gruplar için sürdürülebilir faydalar sağlamaktır. Her proje için yalnızca bir proje amacı olmalıdır.