Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Sucuk üretim teknolojisi

Sucuğun hammaddesi nedir?

Sığır, manda, koyun, keçi ve kümes hayvanları kullanılarak yapılabilecek olan bu yiyecek, özel bir baharat karışımı ile harmanlanmalıdır. Sucuğa lezzetini veren bu baharat karışımı; karabiber, kimyon, kırmızıbiber ve çeşni olarak da sarımsaktan oluşmaktadır.

Sucuk nasil yapilir fabrika?

Geleneksel Türk sucuğu TS 1070 Türk Standardı'nda tanımlandığı üzere, et ve yağın kıyma makinesi veya kuterde kıyılması suretiyle çeşitli baharatlar kullanılarak harmanlanması, akabinde tuz ve katkı maddelerinin ilave edilmesiyle meydana getirilen karışımın doğal ya da yapay kılıflara doldurulması ile meydana …

Sucuk üretiminde kullanılan katkı maddeleri ve baharatlar nelerdir?

Starter kültür (fermentasyonu sağlayan yararlı mikroorganizmalar) tuz, şeker nitrat veya nitrit, baharatlar ve sarımsak sucuğa katılan başlıca katkı maddeleridir.

Sucukta tuz miktarı ne kadar olmalı?

Baharatlar ayrıca etin bakterilenip çürümesini engeller ve uzun süre saklanabilmesini de sağlarlar. 20 gram tuz, 20 gram kimyon, 20 gram toz kırmızı biber, 10 gram karabiber, 10 gram yenibahar, 1 baş dövülmüş sarımsaktan bir kilo kıyma için yeterlidir.

Sucuk hangi etten yapılır?

Sığır, manda, koyun, keçi ve kümes hayvanları kullanılarak yapılabilecek olan bu yiyecek, özel bir baharat karışımı ile harmanlanmakta ve lezzetini buradan almaktadır. Sucuğa lezzetini veren bu baharat karışımı; karabiber, kimyon, kırmızıbiber ve çeşni olarak da sarımsaktan oluşmaktadır.

Sucuğu içinde ne var?

Dana sucuk: Dana eti ve yağı, baharat karışımı, tuz, sarımsak, kırmızı biber ekstraktı, stabilizör (sodyum polifosfat), antioksidan (sodyum eritorbat), koruyucu (sodyum nitrit), dekstroz, kültür.

Sucuk neden patlıyor?

Sucuğun doldurulma aşamasında, bağırsağın içerisinde hiçbir şekilde hava kalmaması gereklidir. İçeri hava girmesi, dışarıyla hava teması olması, sucuğun bozulmasına neden olacaktır. Bu nedenle sucuğu doldururken oluşan hava kabarcıkları bir iğne yardımıyla patlatılarak hava dışarı alınmalıdır.