Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Insanlar

Solunum testi için hangi bölüme gidilir

Göğüs hastalıkları bölümü, akciğer ve solunum sisteminde oluşan hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır.

Solunum testini hangi bölüm yapar?

6-Solunum fonksiyon testi nasıl yapılır? Göğüs Hastalıkları Hastanelerinde bu testlerin yapıldığı labotatuvarlar vardır.Spirometri, bu laboratuarların temel cihazıdır. Ölçüm yapılan elektronik bölüm ve hastanın nefes alıp verdiği ağızlık kısmından oluşur.

Nefes almakta zorlanıyorum hangi doktora gitmeliyim?

Eğer kişi nefes darlığı yaşıyorsa hastanelerin kardiyoloji bölümüne gidilmelidir.

Akciğer kontrolü için hangi bölüme gidilir?

Göğüs hastalıkları uzmanı hangi hastalıklara bakar? Göğüs hastalıkları bölümünde astım, KOAH gibi hastalıklar başta olmak üzere akciğerin her türlü hastalığına bakılır. Bu hastalıklar temel olarak akciğer dokusu ile ilişkilidirler.

Solunum testi ücreti ne kadar?

Devlet hastanelerinde uygulanan solunum fonksiyon testi için sağlık güvencesi olan kişiler herhangi bir ücret ödememektedir.

Solunum testi nerede yaptırabilirim?

Solunum fonksiyon testi, göğüs hastalıkları polikliniği bulunan tüm hastanelerde yapılmaktadır. Bunun için hastanelerin spirometri cihazına sahip olmaları gerekmektedir. Solunum fonksiyon testi, kişilere göğüs hastalıkları laboratuvarlarında uygulanmaktadır.

Nefes üfleme testi kaç olmalı?

Normal değerler ile beraber yaşanabilecek hastalık değerlerine bağlı olarak farklı solunum fonksiyon test değerleri ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda yapılan test ile beraber sağlıklı bir insandaki normal değer, %70 ya da 80 arasında değişkenlik gösterir.

Nefes darlığı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Nefes darlığı; nefesin yetmemesi, hava açlığı çekme, nefes nefese kalma gibi yakınmaların yanı sıra, önceden rahatlıkla çıkılabilen merdivenleri çıkarken soluksuz kalma, düz bir zeminde yürürken diğerleri kadar hızlı olamama, sık sık dinlenme ve soluklanma ihtiyacı hissetme gibi belirtiler ile kendini gösterir.