Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Polise küfür etmenin cezası

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.Jul 29, 2021

Hakaret davası kaç TL?

Davada hakaret davası cezası olarak adli para cezasının da kişiyi küçük düşürücü, yüz kızartıcı suçlar alanına tekabül eden durumlara göre 1000 TL ile 5000 TL arasında adli para cezası olarak sonuçlanır.

3 kişi ile ihtilat ne demek?

Hakaret edilen ortamda mağdurun olmadığı hallerde kanun hakaret teşkil eden fiilin 3 kişiyle ihtilat halinde işlenmesi şartını aramaktadır. Söz konusu üç kişiye hakaret edenin kendisi dahil değildir. Üç kişinin aynı yerde olması şart değildir, önemli olan üç kişinin hakareti öğrenmesidir.

Hakaret suçundan hapis yatılır mı?

Suçun basit şeklinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. … Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir (TCK m.125/1). Suçun basit şeklinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir.

Küfür eden kişiye dava açılır mı?

Hakaret suçlarında yetkili mahkeme ikametinizin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılır. Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir.

Hakaret davası cezası kaç tl 2021 Ekşi?

tck'nın 129. maddesi gereğince 1340 tl para cezası vardır. bazı durumlarda 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezaları da söz konusu olabilmektedir.

Hakaret tazminat davası kaç para?

Eğer bir kişi, e-posta yoluyla bir diğer kişiye hakarette bulunmuşsa ve küçük düşürücü cümleler sarf etmişse, manevi tazminat davası açılabilecektir. Manevi tazminat davası, eğer miktar 7.320 TL miktarında olacak ise, bu dava Sulh Ceza Mahkemeleri'nde görülecektir.

Ihtilat etmek ne demek hukuk?

Buradaki ihtilat kelimesinin sözlükteki karşılığı “karışıp görüşme, karışma, bir araya gelme, katılma, başkalarıyla ilişkide bulunmadır.”[8] Bu durumda hakaret suçu açısından ihtilat “başkalarıyla görüşme, konuşma, iletişime geçme” olarak tanımlanabilir.