Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Genel

Plazma yöntemi ile geniz eti ameliyatı

Plazma teknolojisi ile yapılan bu işlemde bademcikler tamamen alınmaz, solunum ve yutma sorunlarına neden olan fazlalık kısımları alınır, bademciklerin ortalama 1/5 lik kısmı yerinde bırakılır. Kalan bademcik dokusu ameliyat sahasını kaplayarak ameliyat sonrası ağrının daha az olmasını ve daha çabuk iyileşmeyi sağlar.May 8, 2021

Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı nasıl yapılır?

Ameliyat erişkinlerde narkoz yoluyla veya lokal anestezi ile yapılmaktadır. Operasyon takriben 15 dakika sürmektedir. Bademcik veya geniz eti ameliyatlarında ağız, özel bir aletle açılır ve alınacak parçalar çevredeki dokulardan sıyrılarak bağlantı yerlerinden makas veya bistüri ile çıkarılıp alınır.

Geniz eti ameliyatsız tedavi edilir mi?

Geniz etinin ameliyatsız çözümü mümkün olabilir. Geniz eti gece daha çok belirti vermektedir. Ağız kuruluğu, diş gıcırdatma, uyku apnesi gibi pek çok sorun oluşur.

Geniz eti antibiyotikle geçer mi?

Geniz eti iltihaplanması için öncelikle antibiyotiklerle tedavi denenebilmektedir.

Geniz eti ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Hekiminiz, nefes alma güçlüğü, uyku apnesi, sık sık tekrarlanan geniz eti iltihabı, konuşma bozukluğu mevcut olduğu takdirde geniz eti ameliyatı yapılmasını önerebilir. Ayrıca medikal tedavilere rağmen geçmeyen, en az 3 ay tıkayıcı hava yoluna neden olan enfeksiyonların tedavisi cerrahi yöntemlerdir.

Yetişkinlerde geniz eti olur mu?

Geniz eti yetişkinler için de son derece önemli ve yaşam kalitesini düşüren bir sorun. Geniz eti sekiz yaşına kadar büyümeye devam ediyor ve bütün yolu tıkıyor, sekiz yaşından sonra büyüme duruyor. 13 yaşından sonra da ergenlik dönemi ile birlikte oransal olarak geri kalıyor.

Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı kaç saat sürer?

Geniz eti ameliyatları her zaman genel anestezi altında yapılmaktadır. Cerrahi işlem 5-10 dakika sürmekle beraber anestezi işlemleri ile birlikte toplam ameliyat süresi 45- 60 dakika civarında olmaktadır.

Geniz eti ilaçla tedavi edilebilir mi?

Geniz eti tedavisinde öncelikle, ilaçla tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Öncelikle geniz etinin büyümesine sebep olan mikrop belirlenmekte ve bu doğrultuda gerekli ilaç ya da antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.