Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Pamuk yaprak kurdu ilacı

Pamuk Yaprak Kurdu İçin Önerilen İlaçlar Diflubenzuron 480 g/l.

Pamuk yaprak biti neden olur?

Pamuk Yaprak Bitleri beslenme esnasında kendileri için fazla gelen şekerli maddeleri vücutlarının sonunda bulunan corniculus vasıtası ile dışarı atarlar. Dışarı atılan şekerli maddeler üzerinde havada bulunan saprofit funguslar ve diğer sporlar gelişerek siyah bir renk alır.

Pamukta emgi yaparak zarara neden olan tür?

Pamuk Yaprak Pireleri bitkiye verdiği emgi zararının yanı sıra bitki bünyesine zehirli salgı salgılayarak da zararlı olur. Salgılanan toksik maddeler yaprağın floem dokusu hücrelerinde hipertrofi meydana getirir. Bu ise özsu taşınmasında tıkanıklıklara neden olur. Pamuk yetiştirilen alanların tümünde görülür.

Pamuk zararlıları nelerdir?

Bu bölümde, ana zararlılar olarak pamuk yaprakbiti, tütüntripsi, yaprakpireleri, kırmızıörümcek ve beyazinek; ana hastalık olarak pamuk Verticillium solgunluğu, kanyaş ve domuz pitrağı'na yer verilmiştir. Pamuk yaprakbiti 1-2 mm büyüklüğünde ve gözle görülebilir bir zararlıdır.

Yaprak biti nasıl ölür?

Aspirinli su karışımı ile de yaprak bitlerinden ve topraktaki böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç aspirin ve suyu karıştırıp bitkinin toprağına bu karışımı dökün.

Yaprak biti nasıl yok edilir?

Sadece sirkeyi suya koymayı unutma, tersi değil. Son olarak, bir çay kaşığı gri sabun veya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Sonuç olarak, yaprak bitlerine püskürtülen sirke bitkilere daha iyi yapışacak ve daha uzun süre dayanacaktır. Bitkileri iyice püskürtüyoruz, böylece sıvı onlardan akıyor.

Pamukta ZENK nedir?

Yörelere göre Zenk, Ballık ve Gezo olarak olarak biline yaprak bitleri pamuğun en önemli zararlı çeşitlerindendir. Pamuk yaprakbitleri birçok özelliği ile ilginç bir yaşam şekline sahip olan zararlılardır. Koloni halinde yaşama şekilleri vardır.

Pamukta koza sayısı kaç olmalı?

Bunun için ilaçlama zamanına karar verirken; koza açım oranının en az yüzde 65-70 dolaylarında olmasına, hasat edilmesi planlanan kozaların yüzde 95 ve üstü oranında olgunlaşmasına ve çatlamış koza üzeri boğum sayısının 4 veya altında olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.