Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Lavanta yetiştiriciliği kursu

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Belgesi nasıl alınır?

Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliği belgesi almak isteyen çiftçilerimiz Halk Eğitim Merkezinden alacakları kayıt formuna diploma ve kimlik fotokopilerini de ekleyerek 25 Haziran tarihine kadar İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ne işe yarar?

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği; çiçeğinden yararlanılan bitkilerin özelliklerini bilir, fide yetiştirir, toprak hazırlığı, fide dikimi, bakımı ve ürün özelliklerine göre depolama işlemlerini yapar.

Aromatik bitkiler nelerdir?

Alıç, Anason, Atkestanesi, Biberiye, Çörek otu, Çuha çiçeği, Defne, Devedikeni, Ekinezya, Fesleğen, Gül, Hunnap, Ihlamur, Isırgan otu, İğde, Karadut, Karahindiba, Kuşburnu, Lavanta, Limon, Limon otu, Mersin, Menekşe kökü, Misk adaçayı, Nane, Ökse otu, Pelin otu, Safran, Sumak, Tarçın, Zambak ve Zencefildir.

Aromatik bitkiler nerelerde yetişir?

Üretim miktarı bakımından siyah çay, kırmızıbiber, haşhaş, kimyon, nane, kekik, yağlık gül ve anason ilk sıralarda yer alıyor. Genel olarak tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımı ve işleme tesisleri Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaşmış durumda.

Hangi bitki para kazandırır?

En Karlı Tarım Ürünleri 2022

  • Muz Yetiştiriciliği.
  • Zencefil Yetiştiriciliği.
  • Trüf Mantarı Toplayıcılığı
  • Kuzu Göbeği Mantarı Yetiştiriciliği.
  • Kuşkonmaz Yetiştiriciliği.
  • Aloevera Yetiştiriciliği.
  • 7.Pitaya Yetiştiriciliği.
  • Ananas Yetiştiriciliği.

Keyif verici bitkiler nelerdir?

Keyif bitkileri denilince akla ilk gelen bitkiler tütün ve şerbetçi otudur. Anason bitkisi de keyif bitkileri arasında yer almasına rağmen ekonomik olarak yetiştiriciliği tütün ve şerbetçi otuna göre daha kısıtlıdır. Keyif bitkileri üretimi açısından en önemli pay tütündedir.

Tıbbi ve aromatik bitkiler ne demek?

Program Tanımı: Gıda, ilaç, kozmetik ve boya endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım …