Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Kırmızı dolma biber turşusu

Kırmızı tombul biber turşusu nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp saplarını kesin 2 tarafından bıçakla delin 1 kavanoza nohut sarımsak ve biberleri koyun. Üzerine tuzunu ve limon tuzunu eritip sirke koyduğunuz suyu döküp kapağını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin 2 ayda olur. Kışın afiyetle yersiniz.

Kırmızı domates biber turşusu nasıl yapılır?

Domatesli Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın. …
  2. Tuzu da ilave edip bunları geniş bir kapta harmanlayın.
  3. Malzemeleri 2 kavanoza paylaştırın. …
  4. 4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz.

30-Jul-2021

Kamber biberden ne yapılır?

Kamber biberi lezzet olarak diğer biberlerden ayır edilebilir. Görünüş olarak dolma biberine benzese de kamber biberinin tadı oldukça farklıdır. Kamber biberinden genellikle turşu yapılır. Ancak siz dolmasını da hazırlayabilirsiniz.

Kamber biberi nedir?

Kamber biberi; Kalın etli, koyu yeşil ve dilimli meyvelidir. Meyveler olgunlaşmaya başlanınca bir tarafları kızarır. Kamber biberinin, salatası, söğüşü, yoğurtlu boranisi aranan lezzettedir. Etinin sert ve kalın olması sebebiyle turşusu rakip tanımaz.

Tombik acı biber turşusu nasıl yapılır?

Tombul Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp bıçak yardımıyla çizelim. İçlerine su girmesi lazım.
  2. Önceden soyduğumuz sarımsakları doğrayalım.
  3. Sonra kavanoza bir sıra biber bir sıra iri tuz bir sıra sarımsak böyle böyle kavanoz dolana kadar koyalım.
  4. Sirkeyi koyalım.

11-Oct-2014

Biber turşusu nasıl yapılıyor?

Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun. …
  2. Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
  3. Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün. …
  4. Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.

23-Aug-2019

En güzel kırmızı domates turşusu nasıl yapılır?

Domates Turşusu (Kırmızı Domates) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp, üzerlerine çatalla delik açıp kavanoza yerleştirin.
  2. Sarımsakları ekleyin.
  3. Sirke, kaya tuzu ve limon tuzunu bir kabın içerisinde eriyene dek çırpın.
  4. Kavanozlara paylaştırın ve kavanozların kalan kısmını ılık su ile doldurun.