Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Kyk kredi borç yapılandırma

KYK Kredi Borç Yapılandırma nasıl yapılır?

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR? KYK kredi borcu olanlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

KYK borcu yapılandırma ne kadar indirim?

Kanun kapsamında yapılandırılan borçların tamamının 30 Eylül 2021'e kadar ödenmesi halinde ise yapılandırılan borca katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak.

Öğrenim kredisi yapılandırma ne demek?

KYK borçları bu süreçte yapılandırma kapsamında olacak. Yapılandırmadan faydalananlar ödemelerini 6, 9, 12, 18 aylık taksitler şeklinde ödeyebilecekler. Yapılandırma için için 31 Ağustos'a kadar başvuru yapılması gerekecek. İlk taksit ödemeleri ise eylül sonuna kadar yapılacak.

KYK kredi borcu nasıl silinir?

Öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçları silinmektedir.

Borç yapılandırma 2021 nasıl yapılır?

Ödemeler, kredi veya banka kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabiliyor.

Öğrenim kredisi borcu ödenmezse ne olur?

KYK borcu ödenmezse günlük gecikme zammı uygulanır. Gecikme zammıyla beraber borç şu şekilde hesaplanır: Alınan toplam kredi + Yİ-ÜFE ilavesi + borç ödenmezse aylık yüzde 1.40 gecikme zammı.

KYK Borç Yapılandırma ne işe yarar?

Normal şartlarda herhangi bir erteleme yapılmadıysa öğrenim kredisi borçları mezun olduktan iki yıl sonraki ilk ay ödenmeye başlıyor. … Ekonomik durumunuz borcu bir defada ödemenize imkan vermiyorsa öğrenim kredisi yapılandırma yolunu kullanarak borcunuzu taksitler halinde ödeyebiliyorsunuz.