Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Konut kredisi masrafları

Cektigim kredi masrafını nasıl geri alınır?

Kredi dosya masrafının iadesi için başvuru yapılması gereken yer Tüketici Hakem Heyeti'dir. Haksız yere alınan kredi dosya masraflarının iadesi için tek yetkili olan Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığınız başvurunun ardından sizden alınan dosya masrafının iadesi gerçekleşmektedir.

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Bankaların konut kredisi almak için gelen müşterilerine karşı sorumlulukları vardır. Ekspertiz ücreti ödemeleri bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar neredeyse 1 aylık taksit kadar ekspertiz ücreti isteyebilir. 900-1250 TL arasında değişen bu ekspertiz ücreti karşılığında verilen faturada yer alıyor.

Ziraat konut kredisinde ne kadar kesinti oluyor?

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları İpotek tesis ücreti için yaklaşık 130 TL, kredi tahsis ücreti için de kredinin %0.50'si kadar komisyon uyguluyor. Ziraat Bankası'nın masraflar dahil sigortalar hariç konut kredisi yıllık maliyet oranı .8'e karşılık geliyor.

Konut kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Kredi çekenleri sevindirecek haber! Kullandığınız konut kredileri başta olmak üzere taşıt ve bireysel kredilerden yani tüketici kredilerinden dosya masrafı olarak alınan tutarı, yeni Tüketici Kanunu Madde 6'ya göre artık geri alabileceksiniz.

Kazanılan davada dosya masrafı nasıl alınır?

DOSYA MASRAFI İADESİ İÇİN TÜKETİCİ MAHKEMESİNE MÜRACAAT Kredi kullandığınız bankadan aldığınız belgelere ve dekont miktarı sizden kesilen miktar 3.300 TL'nin üzerinde iseTüketici Hakem Heyetine değil, doğrudan Tüketici Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapılarak dava açmak suretiyle geri alnır.

Banka kredisi dosya masrafı nasıl geri alınır?

Bunun için iki yöntem var.

  1. Bankaya masrafın istendiğine dair iadeli taahhütlü mektup gönderin.
  2. Banka parayi iade etmezse ilçe kaymakamlıklarında bulunan hakem heyetine gidin. Buraya verilecek dilekçe sonrası karar en geç üç ay içinde size bildiriliyor.

Konut ekspertiz ücreti ne kadar 2021?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer SPK kararına göre, gayrimenkul değerleme ücretleri, gayrimenkulün büyüklüğüne göre değişen miktarlarda olmak üzere; arsa ve tarım alanları için 850 TL-2.150 TL, konut ve iş yerleri için 793 TL-4.427 TL olarak belirlendi.