Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Klinik psikoloji kaç yıl

Buna göre klinik psikoloji yüksek lisans programları 1-3 yıl, doktora programları ise 5-7 yıl arasında tamamlanır. Aynı zamanda bazı doktora derecelerinde bir yıl staj yapılması da ülkelere göre değişiklik gösterse de mümkündür. Klinik psikoloji alanında doktora derecesi için iki önemli eğitim modeli vardır.23 Sept 2021

Klinik psikolog eğitimi kaç yıl?

Klinik psikolog, 4 yıllık psikoloji eğitiminin üzerine 2 yıl da klinik psikoloji alanında yüksek lisans eğitimi gören kişiye denir.

Uzman psikolog kaç yıl okur?

Psikoloji eğitimi lisans eğitimi olmakla birlikte öğrenim süresi 4 yıldır. Oldukça ağır bir eğitim içeren psikoloji için öğrencileri zorlu bir 4 sene beklemektedir. Psikolog mesleğinin eğitimi psikoloji bölümünde verilmekte olup psikoloji mezunları özel sektörde ve kamuda iş bulabilmektedir.

Psikolog olmak için kaç yıl okumak gerekir?

Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar. Diğer tüm alt alanlarda olduğu gibi, klinik psikoloji alanında da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurarak bu alanda uzmanlık derecesine sahip olabilirler.

Klinik psikologlar ne kadar maaş alır?

Psikiyatri hastanesi olarak hizmet veren kurumlarda Maaşlar 3500 ile 4500 civarında. Klinik psikolog olup polikliniklerde çalışan uzman klinik psikologlar 3500 + Prim sistemi ile ayda ortalama 6000 – 8000 bandında ücret alabilmektedir.

Klinik psikoloji yüksek lisansı kaç yıl?

Buna göre klinik psikoloji yüksek lisans programları 1-3 yıl, doktora programları ise 5-7 yıl arasında tamamlanır.

Kimler klinik psikolog olabilir?

Ulusal mevzuata göre (a) psikoloji veya PDR lisans mezunu olup klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi alanlar ile (b) diğer lisans programlarından mezun olup klinik psikoloji alanında hem yüksek lisans hem de doktora derecesini (iki düzeyi eksiksiz) alanlar “klinik psikolog” unvanı kullanabilir.

Kimler psikolog olamaz?

Üniversitelerin Fen ve Edebiyat bölümünden mezun olmamış ve psikolog olmak için gereken şartları taşımayan kişiler psikolog olamaz. Aynı zamanda sosyal klinik ve adli psikolog olabilmek için yüksek lisans şartını yerine getirmeyen kişiler psikologluk yapamaz.