Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Insanlar

Kalp krizi geciren hasta

Kalp krizi sonrası hastanede ne yapılır?

Kalp krizi geçirmekte olan hasta derhal koroner yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınır. Acil girişim olanağı olan merkezlerde ekip hazırsa hasta doğrudan anjiyografi odasına alınabilir. Kalp krizinde esas tedavi bir an önce tıkalı damarın açılmasıdır.

Kalp krizi acı verir mi?

Kalp krizinin klasik belirtisi göğüste, özellikle orta noktada, birkaç dakikadan daha fazla süren ağrıdır. Bu rahatsızlık, basınç, gerginlik, sıkışma veya ağrı gibi hissedilebilir. Ağrı boyun, kollar, sırt, çene veya mideye yayılabilir.

Kalp krizi geçiren çalışabilir mi?

2016/21 sayılı SGK Genelgesi: “Sigortalının işyerinde kalp krizi geçirmesi veya başka bir hastalık nedeniyle ölmesi ya da ruhen veya bedenen hemen veya sonradan engelli hale gelmesi iş kazası olarak kabul edilecektir.”

Kalp krizi geçiren ne zaman iyileşir?

Tipik olarak, kalp krizinden sonra 2 gün ile bir hafta arasında hastanede kalırsınız. Ancak, komplikasyonlarınız yani kalp krizine bağlı ciddi yan etkiler varsa veya by-pass ameliyatı planlanıyorsa daha uzun süre kalabilirsiniz.

Kalp krizi geçiren hasta nelere dikkat etmesi gerekir?

Kalp krizi sonrası sigaradan uzak durulmalı, düzenli egzersiz yapılmalı, dengeli ve sağlıklı beslenilmelidir. Sigara içiyorsanız, bırakmalısınız. Düzenli egzersiz yapmalısınız. Tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettirmelisiniz.

Stent takılan hasta kaç gün hastanede kalır?

Stent takma işlemi sonrası hasta koroner yoğun bakım ünitesine alınabilir. Hastanede kalma süresi genelde 1-2 gündür. İşlem yapıldıktan sonraki ilk 6 -12 saat boyunca işlem yapılan bacağın düz tutulması çok önemlidir.

Kalp krizi nasıl geliyorum der?

Kalp krizi geliyorum der! Göğüste 20 dakikadan fazla süren, boyun, omuz ve kollara yayılan şiddetli ve baskı yapan ağrı, nefes darlığı, öksürük, baş dönmesi ve bayılma, kusma, mide bulantısı, soğuk terleme, çarpıntı, aşırı halsizlik duyulur.