Kavurmalık et zeytinyağda kavrulur rengi dönen ete yemeklik doğranmış soğan eklenir kavurmaya devam edilir. Sırasıyla yemeklik doğranmış biber ve kabak eklenir ,salçası eklenir, domatesi eklenir ,biraz kavrulur, su eklenir . Su fokurdayınca bir avuç pirinç eklenir karıştırılır ağzı kapatılır, pişmeye bırakılır.26-Aug-2018
Kabak Çırtması nasıl yapılır?
Kabak Çırtması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları, sivri biberleri küçük yemeklik doğrayın.
- Kabakları küçük küp küp doğrayın.
- Maydanozu küçük küçük doğrayın.
- Yağda önce soğan ve biberleri öldürün.
- Salçayı ve şekeri katıp biraz kavurun.
- Üzerine kabakları boşaltın.
Adana usulü kabak Çintmesi nasıl yapılır?
Önce soğan yağda kavuruyoruz ardından kabaklarımızı ekliyoruz kavuruyoruz. 5 dk . Ardından 1 yemek kaşığı biber salçasını ekliyoruz . 1-2 dk salçayla kavurup domatesi ekliyoruz ve karabiber ve tuzu damak tadımıza göre ekleyip altını kısık ateşte pişiriyoruz. Ağır ağır.
Kabak Çitme Yemeği nasıl yapılır?
Yoğurtlu Kabak Çitmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayalım. …
- Tencereye yağı koyalım. …
- Varsa domatesi rendeleyelim. …
- Kabakları ekleyelim. …
- Bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip suyunu çekip kabak biraz yumuşayana kadar pişirelim.
- Söndürmeden karabiber ilave edelim.
Zeytinyağlı kabak Kalye nasıl yapılır?
Kabak Kalye Nasıl Yapılır?
- Bir tencere içerisine önce zeytinyağı ve soğanı ekleyin.
- Soğanı iyice kavurun.
- Daha sonra içerisine pirinci atın ve biraz daha kavurun.
- Kabak, sarımsak, domates, tuz ve su ekledikten sonra tencerenin ağızını kapatın.
- 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Çırpma nasil yapilir?
Çırpma Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanların kabuklarını soyun ve ıspanakları bol su ile yıkayın.
- Ardından soğan ve ıspanakları ince ince doğrayın ve süzgeçte kuruyana kadar bekletin.
- Farklı bir kabın içerisine un ve suyu alın. …
- Hamur kıvamına geldiğinde sevdiğiniz baharatları ve tuzu ekleyin.
Kabak Çılbırı nasıl yapılır?
Kabak Çırtması Yapılışı: Soyulmuş küçük küpler halinde doğranmış kabaklar, yeşilbiber domates pul biber tuz konulur çok kısık ateşte kendi suyunda ağır-ağır pişirilir reyhan ilave edilir, yumurtalar bir kapta çırpılıp üzerine dökülür tencerenin kapağı kapatılır, ocaktan alınır yumurta yemeğin sıcaklığında pişer.
Kabak Çintmesi hangi yöreye ait?
Kabak Çintme (Adana Yöresi)