Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Haberler

Isra ve miraç olayı ile ilgili hadisler

Isra ve miraç nedir kısaca özeti?

Gece yolculuğu anlamına gelen İsra, Hz. Peygamber (sav) in geceleyin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya götürülmesini ifade eder. Miraç ise, Mescid-i Aksa'dan Sidretü'l-Münteha'ya kadar olan yükselişi ifade eder.

İsrâ mucizesi nedir?

Hem Kur'an'ın hem de bütün sahih hadis ve tarih kaynaklarının haber verdikleri; Peygamberimizin (asm) en büyük mucizelerinden birisi de İsra ve Miraç mucizesidir. Kelime anlamı olarak "isra", gece yürüyüşü, gece yolculuk etmek, "miraç" ise yükselmek, yükseğe çıkmak anlamlarına gelmektedir. …

Isra ve miraç olayı nasıl gerçekleşti?

İsra, efendimizin Mekke'den Kudüs'e Burak isimli bir bineğin sırtında gitmesine denir. Miraç ise, efendimizin Cebrail ile birlikte göğe yükselmesidir. Peygamberimiz, bir gece Mekke'deki Mescid-i Haram'dayken Burak isimli bir bineğe bindi. … Mescid-i Aksa'da Cebrail (a.s.) ile birlikte göğe yükseldi.

İsrâ olayı hangi Ayettedir?

Kuran-ı Kerim'in 17. suresi… Birinci bölümde (âyet 1-22) hicretten yaklaşık bir yıl önce meydana gelen İsrâ hadisesinden bahsedilerek Allah'ın, bazı nişan ve alâmetlerini göstermek üzere kulunu (Hz. … Muhammed) bir gece Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya götürdüğü ifade edilmektedir (bk.

Miraçta gerçekleşen olaylar nelerdir?

MİRAÇ HADİSESİ NASIL GERÇEKLEŞTİ? İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğuna "Burak" adlı binekle seyahat etti.

Miraç ne demek din kültürü?

Sözlükte "yukarı çıkmak, yükselmek" anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi'râc kelimesi "yukarı çıkma vasıtası, merdiven" demektir. Terim olarak Hz. Peygamber'in göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder.

Isra ve miraç Mucizesinde Peygamberimize hangi konular bildirilmiştir?

Rivayetler; Muhammed'in kalbinin temizlenmesi, Burak ve Cebrail eşliğinde Mescid-i Aksa'ya gidiş (isra), Burak'ı bağlayıp peygamberlere namaz kıldırma, muallak taşından göğe yükselme, Allah ile konuşmalar, gök katlarında diğer peygamberler ile diyaloglar, cennet ve cehennemi görme ve geri dönme gibi bölümlerden oluşur.