Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Isminin ebced değeri hesapla

Ebcet hesabi nasil hesaplanir?

Ebced hesaplamasıyla burcunuzu öğrenmek istiyorsanız kendi adınız ile birlikte annenizin adının ebced değerlerini buluyorsunuz. Bulduğunuz ebced değerlerini toplayıp, 12'ye bölüyorsunuz. Çıkan rakamı burç listesinden buluyorsunuz. Örneğin adınız Acar, Annenizin adı Ebru olsun.

Isim ebcedi ne işe yarar?

Örneğin bir ismin ebced değeri oluşturulabilmektedir. Bu oluşturulan ebced ise ilgili kişinin kişisel yıldız namesini bulmasını sağlamaktadır. Bu sayede yıldız name burcu bulunmaktadır.

Isim ebced hesabı nedir?

Ebced veya Ebûced, Arap alfabesindeki harflerin kolaylıkla hatırda kalması için düzenlenen bir hârf dizisi ile bu harf dizisinin her birine tekabül eden bir rakam değeri sistemi ve diziyi oluşturan sekiz kelimenin ilkinin adıdır. Harflerin her birine 1'den 1000'e kadar matematik değerler verilmiştir.

Ebced hesabı nasıl yapılır ne işe yarar?

Ebced hesabı Arap alfabesinde bulunan ilk dört harfin sıralanışının ebced şeklinde kullanımı ile adlandırılmıştır. Ebced değeri Arapça her harfin bir sayı karşılığını ve bu karşılıkları ise bazı sayıları ortaya çıkardığını ortaya koyan bir sistemdir.

Ismin esması ne işe yarar?

Allah'ın güzel isimleri aynı zamanda sıfatır. Kendi isimlerimizin ebceti değerlerini bularak her gün zikir çekmek Allah'a daha da yakınlaşmak için ardına kadar açılmış bir dua kapısıdır. ESMAÜ'L-HÜSNA, Allah'ın güzel isimleri ve aynı zamanda Allah'a ait birer özelliği anlatması bakımından sıfat olarak kullanılmaktadır.

Ebced hesabı yapmak günah mı?

"Nice Ebced hesabını öğreten, yıldızlara bakan (onlardan hükümler çıkarmaya çalışan) kimseler var ki, kıyamet günü Allah katında bir nasibi yoktur."(bk. … Kısacası alimler tarafından ebced hesabı ile ilgilenmek caiz karşılanmamıştır. Yani sonuç olarak caiz değildir diyebiliriz.

Ebced hesabı dinimizde var mı?

"Nice Ebced hesabını öğreten, yıldızlara bakan (onlardan hükümler çıkarmaya çalışan) kimseler var ki, kıyamet günü Allah katında bir nasibi yoktur."(bk. Taberanî, el-Kebir, h. … Kısacası alimler tarafından ebced hesabı ile ilgilenmek caiz karşılanmamıştır. Yani sonuç olarak caiz değildir diyebiliriz.