Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Incirde çatlama nedenleri

İncir ağacı neden çatlar?

İncir Neden Çatlar? Bahçelerimizde tüm ağaçların belirli noktalarında incirler çok güneş gördüğü için dalında çatlama yapar. Bu durum tüm mahsüllerimizin  oranında meydana gelmektedir. Kesinlikle bozuk ya da çürük olduğu anlamına gelmez, aksine güneş kurusu lezzetini ilave ettiğinde enfes farklı bir aroma sağlar.

İncir meyvesi olgunlaşmadan neden dökülür?

Bazı çiftçiler zaman zaman yaşadıkları bu durumun ilek olgunlaşma sezonunda yaşanan soğukların incirin tozlaşmasını sağlayan ilkelerin hastalığından kaynaklandığını ileri sürerken uzmanlar incir kara sineğinden kaynaklandığını belirttiler.

Cinler hangi rengi sever?

İncir ağacının kökleri yerin dibine doğru indiğinde, cinlerin evlerinin ve yaşam yerlerinin oralar olduğu söylenir. İdrarını yaparsan destursuz sana musallat olma durumları da yüksektir. Bir diğer inanış da; incir ağacından düşenin mutlaka bir yeri kırılır, çünkü incir ağacı cinlerin uğrak yer ve evidir.

İncir Ileklemesi ne demek?

İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi için ilek meyvelerindeki çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekir. Bunun gerçekleşebilmesi için erkek ağaçlardaki ilek meyvelerinin dişi incir ağaçlarına asılması işlemine ilekleme denir.

İncir ağacının zararları nedir?

"Ocağına incir ağacı dikmek" diye bir atasözü olduğunu hatırlatan Akbıyık, "İncirin saçak ve kılcal kökleri yana doğru gideceğinden binaların temellerine zarar verebilir. Hatta kanalizasyonları çatlatıp, içine girerek tıkayabilir. Güçlü kökler zamanla, alttan yaptığı basınçla betonu bile yerinden oynatabilir.

İncir dalında neden çürür?

İncirlerde Çelik Marazı Hastalığı Hasta kısımlarda kabuğun altı normal rengini kaybederek esmerleşir ve çürür. Hastalığa yakalanan dallardan koyu bir zamk sızar ve dallar kurur. İncir ağaçlarının önemli bir hastalığıdır. Üreticiler emzik marazı adı verirler.

İncir ağacı suyu sever mi?

İncir ağacı suyu oldukça fazla miktarda seven bir ağaç türüdür. Bu nedenle genellikle bol yağış alan bölgelerde yetiştirilmektedir. Ancak kimi zaman yıllık yağış miktarının beklendiği ölçüde olmaması nedeni ile sulama yapılması gerekebilmektedir. … Hasada yakın zamanlarda sulama işlemi yapılmamalıdır.