Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Holter taktırma ücreti

Holter cihazı ne kadar süre takılır?

Tespit edilemeyen düzensiz kalp atışları için doktor, holter takılmasını önerir. 24-48 saat arası takılı kalacak bu cihaz, kalp ritimlerini ve kalp atışlarındaki düzensizliğini rahatlıkla tespit edecektir.

24 saatlik holter izlemi nedir?

Ritim holter, kalp ritminin üç kanaldan en az 24 saat süre ile kaydedilmesi işlemidir. Bu testin en önemli avantajı, hastanın uzun bir zaman periyodu içindeki kalp ritim değişiklerini izlememizi sağlamasıdır.

24 saatlik holter nasıl takılır?

Tansiyon Holter manşonu (Tansiyon cihazı bandına benzer) hastanın koluna geçirilmektedir. Sonra bu manşon, holter cihazının beyni denilebilecek üniteye bağlanır. Bu cihaz kemerle hastanın beline sabitlenmektedir.

Holter takılırken ne giyilir?

Cihaz takılı iken bol giysiler giyilmeli ve duş alınmamalı. Holteri geri getirildiğinde kayıtlar bilgisayarda okunacak ve hastaya rapor verilecektir. İşlemin bir riski söz konusu değildir.

Holter cihazı kullanırken nelere dikkat edilmeli?

* Cihazın takılı kaldığı süre içerisinde duş alınmamalı cihaz ıslatılmamalı. * Cihaz takıldığı süre içerisinde telefonla konuşulabilir. * Cihaz takılı iken MR (emar) çektirilmemelidir. * Cihaz takıldığında kıyafet dışında kalmasına dikkat edilmelidir.

Holter ne zaman çıkarılır?

Holter Dikkat Edilmesi Gerekenler; 24 saatin sonunda cihaz çıkartılır, elde ettiği kayıt bilgisayara aktarılır ve burada analiz edilir.

Holterle neye bakılır?

Holter, kalp ritimlerindeki bozukluğu ölçen bir cihazdır. 24 saat boyunca takılı kalarak hastanın tansiyon ve kalp ritimlerini takip eden holter cihazı, jel ile vücuda tutturulmaktadır. Ritim ölçen holter cihazı hastanın dış vücut yüzeyine genelde 24 saat süreyle bağlanır.