Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Hiç yemek yiyemiyorum

Hiç yemek yiyemiyorum ne yapmalıyım?

C vitamininden zengin taze meyve ve sebzeler tüketmeye özen gösterin. Tatları ve renkleri iştah açacaktır. Çinko ve B vitaminlerinden zengin yağsız et, deniz ürünleri, fındık, badem, bitki tohumları ve tam tahıl ürünlerinin tüketimi de iştahı artırır. Sağlıklı yağlar içeren avokado, fındık ve zeytinyağı kullanın.

Hiç yemek yiyemiyorum neden?

İştah kaybının nedenleri arasında sigara içme alışkanlığı, hamilelik, metabolik problemler, stres, depresyon, migren, anemi, kronik karaciğer hastalığı, beyin sarsıntısı, diyabet, irritabl bağırsak sendromu, mide bulantısı, kusma, KOAH hastalığı, demans, HIV, hepatit, hipotiroidizm, kronik böbrek yetmezliği, kalp …

Acıkmama hastalığı nedir?

Anoreksiya, özellikle genç kadınlarda görülebilen bir hastalıktır. Yemek yiyememek ve hızla kilo kaybetmek olarak bilenen anoreksiya tedavi edilmediği takdirde kötü sonuçlara neden olabilir. Anoreksiya genellikle ergenlik çağındaki gençlerde başlar.

Yemek yiyememek psikolojik mi?

Yemek Yememe Hastalığı, Diğer bir adı ile anoreksiya nervoza, genellikle genç bayanlarda görülen çok az yemek yeme ve az uyuma durumlara rağmen çok hareketli olmakla beliren bir psikolojik rahatsızlıktır.

Hiç acıkmamak neyin belirtisi?

İŞTAH KAYBININ NEDENLERİ İştah kaybının nedenleri arasında hamilelik, metabolik problemler, kronik karaciğer hastalığı, KOAH, demans, HIV, hepatit, hipotiroidizm, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, kokain, eroin, hız, kemoterapi, morfin, kodein ve antibiyotik bulunur.

Insanın iştahı nasıl açılır?

Meyve olarak portakal, greyfurt, kayısı gibi meyveler tüketilebilir. Havuç içeren yemeklerin yanı sıra domates ve enginar içeren yemekler de iştah açıcıdır. Kişinin ağız tadına uygun baharatlar yeme isteğini artırır. Sarımsak ve soğan gibi malzemeler içeren gıdalar kokularıyla bireyleri cezbedebilir.

Bir insanın iştahı nasıl açılır?

Meyve olarak portakal, greyfurt, kayısı gibi meyveler tüketilebilir. Havuç içeren yemeklerin yanı sıra domates ve enginar içeren yemekler de iştah açıcıdır. Kişinin ağız tadına uygun baharatlar yeme isteğini artırır. Sarımsak ve soğan gibi malzemeler içeren gıdalar kokularıyla bireyleri cezbedebilir.