Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Insanlar

Hasan fehmi kumanlıoğlu

Hasan Fehmi kumanlıoğlu kimdir?

1949 yılında İzmir-Menemen'de doğdu. Babası Ahmed Efendi, annesi Asiye Hanımdır. Üç kardeşin ortancasıdır. … Ailenin mana ve hikmetler hazinesi, Tasavvuf kültürünün önemli halkası olan Melâmet mesleğine gönülden bağlı oluşu sebebiyle orta öğrenimini İzmir İmam Hatip Okulu'nda tamamlamıştır (1960-1967).

Hasan Fehmi Hazretleri kimdir?

Hasan Fehmi Tezdoğan 1885 yılında Makedonya'nın İştip iline bağlı Muşansa köyünde doğmuştur. … Hasan Fehmi Efendi, ilk eğitimini Tikveş'e bağlı Nigotin'de Hacı Şeyho namıyla bilinen Hacı Mustafa Efendi'den yapıp zahiri ilimlerde belli bir seviyeye geldikten sonra, babası tarafından İştip Medresesine gönderilmiştir.

Prof Dr Kamil kumanlıoğlu kimdir?

Kamil Kumanlıoğlu 1957 yılında İzmir'in Karşıyaka İlçesinde doğdu. Orta öğrenimini 1974 yılında Karşıyaka Erkek Lisesinde tamamladı. … Kumanlıoğlu 2001-2004 yılları arasında Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı, 2011-2014 yılları arasında Tıp Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüttü.

Melami Şeyhi kim?

Türk tasavvuf tarihinde "üçüncü devre Melamiliği" diye bilinen yolun kurucusu Muhammed Nuru'l-Arabi (1813-1887) Balkan şehirlerinde yaşamış olup kabri Usturumca'dadır. İzmir ve çevresinde M. … Nuru'l-Arab takipçileri çoktur.

Melamiliğin kurucusu kimdir?

Horasan›da ortaya çıkışı ve yayılışıdır. Bu dönem Melamiliğin kurucusu Hamdun Kassariyye›ye nisbetle (Kassariyye) denir. İkinci dönem Bayramiye tarikatının bir kolu olan ve Ömer Sikkin tarafından oluşturulan dönemdir.

Dr Kamil kumanlıoğlu neden öldü?

– Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı ve emekli öğretim üyesi Kamil Kumanlıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nda evinde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Kumanlıoğlu'nun cenazesi, doğum günü olan 17 Mart Çarşamba gününde Bilal Saygılı Camisi'nden kaldırılacak.

Melamilerin piri kimdir?

Muhammed Nur'ül Arabi, Son dönem melamiliğin piri. … Çeşitli sufi üstadlarından ders almış olan ve hayatının büyük kısmını Anadolu ve Rumeli topraklarında geçiren Seyyid Muhammed Nur, Abdülbaki Gölpınarlı tarafından Üçüncü Devir Melamiliği şeklindeki tanımlanan dönemin de öncüsü kabul edilmektedir.