Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Hareketli protez nedir

Hareketli protez, hasta tarafından takılıp çıkarılabilen ve eksik dişlerin yerini alan apareylerdir. Total protez, parsiyel protez, immediat protez ve diş üstü protezler olmak üzere çeşitli tipleri mevcuttur.Jan 2, 2022

Hareketli protez kimlere yapılır?

Hareketli Diş Protezi Kimlere Uygulanır?

  • Kısmi diş eksiklikleri olan kişilerde.
  • Tüm dişlerin kaybedildiği vakalarda.
  • Pozisyon bozukluğu bulunan dişlerde.
  • Aralık diş dizilimlerinde.
  • Zamanla fiziksel ve kimyasal olarak aşınmış dişlerde.
  • Çoklu restorasyon gerekliliği ve gülüş tasarımında.

Hareketli total protez nedir?

Total (tam diş) protezi nedir, hangi durumlarda kullanılır? Tam diş protezler çürük, travma,kemik erimesi gibi sebeplerle tüm tüm dişlerin kaybedildiği durumlarda alt ve üst çeneye dokudan destek alarak oturan hareketli protezlerdir.

Hareketli protez kaç günde yapılır?

Bu süre eksik diş sayısına ve ağız yapısına bağlı olarak hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte hareketli protezler için ortalama bir ay (5-7 seans arası), sabit protezler için ortalama 1 hafta ile 10 gün arasında değişmektedir.

Hareketli diş nedir?

Hareketli Protez Diş: kısmi dişsizlik veya tamamen dişsizlik durumlarında, köprü ve implant seçeneklerinin tercih edilmediği hastalarda kullanılmakta olan protez dişlerdir. Hareketli protezler hastanın takıp çıkartabildiği protezlere verilen genel isimdir.

Hareketli protez yerine ne kullanılır?

Klasik hareketli protezlerin en çağdaş alternatifi implant-destekli protezlerdir. Bu durum özellikle alt total protezler için söz konusudur. İmplant işlemi ile protezlerin gerek tutuculuğu gerekse stabilitesi artar.

İmplant üstü sabit protez nedir?

İmplant üstü sabit protezler (kaplama ve köprüler), tek bir diş eksikliğinden, tam çene dişsizliğe kadar değişebilen durumlarda yapılabilen ve implant üzeri parçalara (abutment) yapıştırılarak ya da vidalanarak sabit halde kullanılan protezlerdir.

Total protez nasıl kullanılır?

Total diş protezleri uygulanırken hastanın çene-yüz röntgeni çekilir. Röntgenin ardından uygulanacak protez türü belirlenerek hastanın ağzından ölçü alınır. Alınan ölçüye ve hasta beklentilerine göre dişin renk tonu ve total protez diş dizimi boyutu belirlenir. Bilgiler diş protez laboratuvarına gönderilir.