Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Hangi bölümlerden tıpa geçiş var

Tıpa geçiş var mı?

Merkezi Yatay Geçiş hariç Tıp Fakültesine geçiş yöntemi bulunmamaktadır! Başka bölümlerden veya başka üniversitelerden tıpa sadece merkezi yatay geçiş ile geçiş yapabilirsin o da o fakültenin senin üniye yerleştiğin yıldaki taban puanına göre olur.

Tıp yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir.

DGS ile tıp okunur mu?

TIP | DGS ile Öğrenci Alıyor Mu? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile öğrenci alınmıyor.

Tıpta kaç kere yatay geçiş yapılır?

Cevap ne yazık ki hayır. Bir öğrenci yalnızca iki kez başvuru yapabilir. Bir kez reddedilmiş öğrenci sonraki dönem tekrar başvuru yapabilir. Ve ayrıca belirtmekte fayda var eğer yatay geçiş yaparsanız bir daha yapma şansınız yok.

Hemşirelikten tıpa geçiş var mı?

Mediturk'un haberine göre; Yasa Nisan ayında TBMM'ye gelerek yasalaşacak. Yasayla hemşire statüsünde çalışan sağlık personeli, gireceği sınav neticesinde "Doktorluk Fakültesi" adı verilecek fakültelere girmeye çalışacak. Mezun olanlar sadece pratisyen hekim olabilecek ve sadece acil servislerde çalışabilecek.

Bölümler arası yatay geçiş nasıl yapılır?

Bölümler Arası Yatay Geçiş Şartları * Üniversite not ortalamasının 2.00'dan yüksek olması gerekir. * Gireceği bölümün aldığı puan türüne göre puanının – 15 yada +15 puan sınırı arasında olması gerekir. Puan sınırında kişinin yerleştirildiği süreç baz alınır. * Yatay geçişe başvurular LYS'den 1 ay önce başlar.

Yatay geçiş için agno kaç olmalı?

Öğrencinin kurumlararası yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için yatay geçiş başvurusu yapacağı yarıyıla kadar müfredatındaki tüm dersleri almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekir. Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için Akademik Genel Not Ortalamasının (AGNO)en az 3,25/4,00 olması gerekir.