Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Gümüş oje nasıl yapılır

Metalik oje nedir?

Ayna kadar parlak ve yanar döner efekte sahip olan bu oje renkleri son yıllarda giderek popülerliğini arttırıyor. Aynalı oje modelleri genellikle metalik tonlardan oluşuyor. Altın sarısı, metalik gri veya neon renklerle aynalı görünümler yaratmak mümkün.

Ojenin icinde neler vardir?

PEKİ OJELERİN İÇİNDE HANGİ MADDELER BULUNUR?

  • Birinci film tabakası (nitroselüloz, metakrilat polimerleri, vinil polimerleri)
  • İkinci film tabakası (formaldehit, p-toluen sülfonamit)
  • Plastikleştiriciler (dibutil pithalat, diositl pithlat, trikresil fosfat)
  • Çözücüler (asetat, ketones, toluen)

Tırnak pudrası nasıl kullanılır?

Peki Dip Powder nasıl kullanılıyor? İlk önce tırnağınıza Base-Coat sürüyorsunuz. Ardından tırnağınızı renkli pudraya batırıyorsunuz. Ve arkasından tırnak cilası sürüp biraz bekledikten sonra tırnaklarınız hazır hale geliyor.

Mat oje nasıl yapılır?

Malzemeler; – Mısır Nişastası – Parlatıcı Oje – Kürdan – Kase Yapılışı; Bir kasenin içine az miktarda mısır nişastasını ve parlatıcı ojeyi dökün. Kurumadan kürdan yardımıyla karıştırın. Sürmüş olduğunuz normal ojenizin üstüne yaptığımız karışımızı temiz bir oje fırçasıyla sürün ve kurumasını bekleyin.

Sedefli oje ne demek?

içine eser miktarda sedef katıldığı için ışığa tepki veren, parlayan ojedir. doğrudan ışık aldığında tamamen mat, ışığı belli bir eğimle aldığında yarı saydam görünür. her rengin bir sedeflisi bir de matı olabilir, ama sedefli oje özellikle beyaz, pembe ve kırmızı tonlarda çok kullanılır.

Neon oje nasıl kullanılır?

Uygulama öncesi sürülen şeffaf cila veya beyaz ojenin kurumasının ardından, karanlıkta parlayan oje iyice çalkalanmalı ve uygulamasına geçilerek bir ya da iki kat sürülmelidir. Her katın uygulanmasının ardından, bir sonrakine geçmeden önce ojenin kuruması beklenmelidir.

Oje sürmek zararlı mı?

Ojenin vücudumuza verdiği diğer olumsuz etkiler şunlar; Cildi tahriş eder ve alerjen etkisi vardır. Endokrin sistemine zarar vererek vücutta toksinlerin birikmesine sebep olur. Vücutta bazı enfeksiyonların oluşmasına sebep olur. İçeriğinde bulunan formaldehit, fitalat gibi maddeler sinir sistemine zarar vericidir.