Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Göbeğin yukarı çıkması

Göbek düşmesi, göbeğin olduğu yerden kayarak vücudun başka bir bölümüne doğru ilerlemesi ile oluşur. Göbek düşmesinin temel sebebi karın içi basıncının çeşitli eylemler nedeniyle artması, karın zarında zayıf alanların ve deliklerin oluşmasıdır. Bu sorunlar gebelikte, ağır eşya taşımada, yüksek kilolarda oluşabilir.26-Jan-2018

Göbek düşmesi nasıl belli olur?

  1. Göbek ve çevresinde ağrı veya ağırlık hissedilmesi, şişlik, ödem ve hassasiyet oluşması,
  2. Halsizlik, hazımsızlık, bitkinlik, yorgunluk hissetmek,
  3. Karın bölgesinde gaz sıkışması ve şişlik,
  4. Kalçalara, bele, uyluklara ve ayaklara yansıyan ağrı,
  5. Kayma yukarı doğru olduysa kabızlık, bulantı ve kusma,

Göbek düşmesi için hangi doktora gidilir?

Göbek düşmesi hastalığı için hastanelerin Genel Cerrahi polikliniklerinde Genel Cerrahi uzmanı doktora muayene olunması gerekmektedir.

Göbek düşmesi için ne yapılır?

Kalıcı ve kesin çözümü için cerrahi operasyonlar vardır. Detaylı karın muayenesi yapılarak hastalığa neden olan etkenler ortaya çıkarılır. Bu hastalığa neden olan patoloji bulunup ortadan kaldırılınca şikayetler artık sonra erer.

Göbek düşmesi tedavi edilmezse ne olur?

Sindirim Sorunları: Göbek düşmesi ile sindirim sitemi çalışması bozulur. Sürekli gurultu, gaz çıkarma ve geğirme oluşur. Yaşanan bu sorunlar ile bazı rahatsızlıklar ortaya çıkar. (Bağırsak kanseri, bağırsak fıtığı, reflü gibi.)

Göbek düşmesi çocuk olmasına engel mi?

Göbek düşmesi olan kadınların gebelik düşünmesi durumunda önce cerrahi tedavi olması ardından gebe kalmaları önerilmektedir. Gebelik sırasında oluşması ve/veya fark edilmesi durumunda ise tedavi için gebeliğin ve emzirme sürecinin bitmesi beklenebilmektedir.

Göbek düşmesi cinselliği etkiler mi?

Göbek düşmesi hastalığı olanlarda; sindirim sisteminde bozukluklar, kalp rahatsızlıkları, cinsel hayatta sorunlar, sinir sisteminde bozulmalar ve çalışma hayatında bir takım sorunları da beraberinde getirir.

Göbek düşmesi hangi hastalıklara yol açar?

Göbek düşmesine en sık eşlik eden hastalık, mini göbek fıtığıdır. Diğer eşlik eden hastalıklar ise; karın migreni, karın epilepsisi ve depresyondur. Hastaların bazılarında göbek düşmesi belirtilerine İrritabıl Barsak Sendromu eşlik edebilir. Bu hastaların psikolojik durumları oldukça fazla değişkenlik göstermektedir.