Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Findeks bedeli muhasebeleştirilmesi

Kredi kullanım ücreti hangi hesapta izlenir?

400 Banka Kredileri Hesabı Bu hesap, banka ve diğer finans kuruluşlarından sağlanan uzun vadeli (12 aydan fazla vadeli) kredilere ilişkin tutarların izlendiği hesaptır. Hesabın İşleyişi: Alınan uzun vadeli krediler bu hesaba alacak olarak kaydedilir.

Peşin ödeme nedir Muhasebe?

Peşin Ödeme (Advance Payment) Mal bedelinin, ithalat gerçekleşmeden ödenmesi nedeni ile ithalatçı risk altındadır.İthalatçının, ihracatçıya sağladığı bir ön finansman olup mal bedelinin, ithal konusu malların sevkinden önce ihracatçıya ödenmesidir.

Borçlanma maliyetleri nasıl muhasebeleştirilir?

Borçlanma maliyeti, ilgili olduğu dönemin gideri olarak muhasebeleştirilir. Bu yöntemde borçlanmanın niteliği veya borçlanma yöntemi önemli değildir. İlgili borçlanma maliyeti dönem içinde, THP na göre 7/A seçeneğinde "780 Finansman Giderleri Hesabı"na borç yazılır.

Banka komisyon giderleri hangi hesapta izlenir?

Bilindiği üzere, 780 no.lu Finansman Gideri Hesabı, işletme faaliyetlerinin aksamadan yürütülebilmesi amacıyla borçlanılan tutarlarla ilgili faiz, kur farkları, komisyon vb. giderlerin izlendiği hesaptır.

Işletmelerin bankadan aldıkları krediler için ödedikleri faiz tutarları hangi hesaba kaydedilir?

Faiz ve sigorta giderleri kısa ya da uzun vade ayrımı yapılmadan 780 Finansman Giderleri hesabında takip edilir.

300 hesap kodu nedir?

Genel Muhasebe Kursu – 300 Banka Kredileri Hesabının Tanımı İşleyişi ve Örnek Çözümleri. Bu hesap, banka ve diğer finans kuruluşlarından sağlanan kısa vadeli kredilere ilişkin tutarları içeren hesap kalemidir. İşleyişi : Alman kısa vadeli krediler bu hesaba alacak, ödenmeleri halinde borç kaydedilir.

Peşin ödeme yöntemi nedir?

Peşin ödeme; mal bedelinin malın fiili ihracatından önce ödenmesi anlamına gelmektedir. Diğer bir ifade ile malların bedeli, ithalatçı tarafından ihracatçıya gerek banka kanalıyla gerekse başka şekillerde malların teslim alınmasından önce peşin olarak ödenir.