Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Evde yatan hastaya doktor

Evde sağlık hizmetini aile hekimleri, hastanelerde oluşturulan evde sağlık birimleri ve Sağlık Müdürlükleri bünyesindeki mobil ekipler veriyor. Evde sağlık hizmetlerinden Sağlık Bakanlığı' nın 444 38 33 numaralı hattı aranarak ücretsiz hizmet alınabiliniyor.

Evde sağlık hizmeti paralı mı?

Ücretsiz olan bu hizmet, “evde sağlık hizmetleri başvuru formu” ile kamu kurumlarından talep edilebilir. Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Türkiye'nin her ilinde aktiftir. Kamu hastanelerinde özel olarak kurulmuş birimler tarafından bu hizmetler verilmektedir.

444 38 33 nerenin telefonu?

Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezi” Değerlendirme ve Bilgi Güncelleme Toplantısı

Aile hekimi eve nasıl çağırılır?

3-Nasıl başvurulur? Evde sağlık hizmetine ihtiyacı olanlar 444 38 33 numaralı telefonu arayarak yaşadığı şehrin koordinasyon merkezlerine ulaşabiliyor veya hastanelerin evde sağlık hizmeti birimlerine telefonla sözlü olarak veya dilekçe ile yazılı olarak müracaat edebiliyorlar.

Evde sağlık hizmetinin numarası kaç?

MADDE 17 – (1) Başvuru; hasta, hasta yakını, diğer kişi veya kurumlar tarafından 444 3 833 numaralı telefon hattı aranarak ya da Ek-3'te yer alan “Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu” doldurularak veya TSM/AHB'ler aracılığıyla il koordinasyon merkezine yapılır.

Evde bakım hizmeti ücreti ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'evde bakım maaşı' ödemelerinin şubat ayından itibaren 2 bin 300 TL olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Muhtaç yaşlı ve engellilere, bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardım olan evde bakım maaşı il il yatırılmaya devam ediyor.

Evde sağlık hizmeti almak için ne yapmalıyım?

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta veya hasta yakını Türkiye genelinde tahsis edilen 444 38 33 (444-EV DE) numaralı ulusal çağrı merkezini mesai saatleri içinde arayarak başvuruda bulunabilmektedir. Evde sağlık hizmetleri Sağlık bakanlığınca sunulmakta olup ücretsizdir.

Yatalak hasta hakları nelerdir?

HASTA HAKLARI KONUSUNDA BİLMENİZ GEREKENLER

  • 1) Sağlık Hizmetlerinden Faydalanma Hakkı …
  • 2) Bilgilendirme ve Bilgi İsteme Hakkı …
  • 3) Sağlık Kuruluşu ve Personelini Seçme ve Değiştirme Hakkı …
  • 4) Mahremiyete Saygı Gösterilmesi. …
  • 5) Tüm Bilgilerin Gizli Tutulması …
  • 6) Reddetme, Durdurma ve Rıza Hakları
  • 7) Güvenliğin Sağlanması