Kolay pide nasıl yapılır?
Kolay Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir bardakta biraz su ve mayayı eritin.
- Bir kaba erittiğiniz mayayı, ılık suyu, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyin. …
- Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince streç ile üstünü kapatın. …
- Daha sonra 8 eşit parçaya bölün ve üzerine bir bez örtün.
Ev usulü kıymalı pide nasıl yapılır?
Ev Usulü Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker, su, tuz ve yağı ve unu karıştıralım.
- Çok yumuşak hamur elde edip mayalanmaya bırakalım.
- Ayrı kapta kıymalı harcımızı hazırlayalım biraz su ve tuz katalım.
- Bir saat mayalanan hamuru mermerde bir kez daha hafif unla yoğuralım 16 bezeye bölelim.
Yumuşak pide hamuru nasıl yapılır?
Yumuşak Pide Hamuru Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içerisine ılık su, süt ve mayayı ekleyin. 5 dakika mayanın çözülmesi için bekleyin.
- Maya çözüldükten sonra kabın içerisine yağ, şeker ve tuzu ilave edin.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Pide hamuruna ne girer?
Pide hamuru için malzemeler:
- 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su.
- 1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
- 2 tatlı kaşığı şeker.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt.
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
24-Nov-2014
Sade pide hamuru nasıl yapılır?
Sade Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba su süt ve mayayı koyalım çırpıcı ile çırpalım mayanın erimesini sağlayalım.
- Tuzu ekleyelim unu yavaş yavaş kulak memesi kıvamına getirelim 20-25 dakika üzerine bez örtelim mayası gelsin.
Mayalı pide hamuru nasıl yapılır?
1 su bardağı ilık süt içinde maya eritilir. ( ben şeker kullanmıyorum) İçine diğer bardak süt, sıvı yağ, tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur. ( olabildiğince yumuşak bir hamur olmalıdır, bunu sağlamak için son bardak unu yavaş yavaş katmanızı öneririm. ) Üzeri kapatılıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
1 kilo kıymadan ne kadar pide çıkar?
1 Kg Kıymadan Kaç Adet Pide Çıkar : Yukardaki Bu karışımdan ortalama 25 ile 30 adet arası pide çıkmaktadır.