Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Uzman Not Defteri

Diş çekimi sonrası diş fırçalama

Diş çekiminden kaç saat sonra diş fırçalanır?

Çekimden 24 saat sonra, yumuşak bir diş fırçasıyla bölge yavaşça fırçalanmalıdır. Ilık tuzlu su ile gargara yapılabilir. —Diş çekiminden bir gün sonrasında normal ağız bakımı tedavilerine devam edilebilir.

Diş çekiminden sonra diş kök kalırsa ne olur?

Çünkü diş çekimi ile beraber bölgede estetik ve fonksiyon anlamında kemik kaybı yaşanabilir. Sadece dişin kökünün kaldığı durumlarda diş çekimi yerine çoğu vakada kanal tedavisi yapıp dişin üstüne bir kaplama yerleştirilebilir.

Dişimi çektirdim çok ağrıyor ne yapmalıyım?

Çekim sonrası ağrı olursa aspirin dışında bir ağrı kesici almalısınız. Aspirin, kanı sulandırıcı özelliğinden dolayı kanamayı başlatıp pıhtılaşmaya engel olabilir. Uyuşukluk geçmeye başlarken, şiddetli bir ağrı olabilir. Bu durumda hemen ağrı kesici alınmalıdır.

Diş çekiminden sonra pamuk ne kadar kalmalı?

Diş hekiminin yaranın üzerine koymuş olduğu tampon hemen atılmamalı, en az 25 -30 dakika boş kalan bölge üzerinde tutulmalıdır. 2. Tampon atıldıktan sonra yerine yeni tampon mümkünse konulmamalıdır. Yaranın üzerinde oluşan kan pıhtısının dağılmaması için bu gereklidir.

Diş çekimi sonrası oluşan boşluk ne zaman kapanır?

Çekilen diş boşluğu ne zaman kapanır araştırması yapanlar için belirlenen süreç çok uzun değildir. En fazla 3 hafta içerisinde kapanır ve diş eti hassasiyetinizde ortadan kalkar. İmplant ya da farklı bir tedavi yöntemini uygulatacaksanız eğer kemik oluşumunun artması adına ise en az 1 ay beklemek gerekir.

20 lik diş çekimi sonrası ne zaman diş fırçalanır?

Diş çekimi olduktan 24 saat sonrasında ağız bakım işlemlerinize aynı şekilde devam edin. Fakat yara iyileşene kadar bir süre boyunca o bölgeye dikkat ederek fırçalama yapmanız önerilir.

Çekilen kök diş ne zaman iyileşir?

Diş eti iyileşme süresi 3 ila 4 hafta alırken kemiğin iyileşmesi 6 ila 8 ay sürebilmektedir. Diş çekimi sonrası iyileşme sürecinde yapılacaklar ve tedavi sonrası dikkat edilecekler hakkında diş hekiminizden daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.