Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Diz kapağının üstünde şişlik

Diz kapağının üstünde şişlik neden olur?

Genellikle sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, diz zorlaması sonucunda görülen ve hayat kaltesini önemli ölçüde düşüren bir sağlık sorunudur. Diz bölgesinde ağrı, şişlik ve ses gelmesi gibi belirtilerle kendini gösteren menisküs yırtılması, tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Dizde şişlik ödem neden olur?

Sürekli olarak aynı pozisyonda oturmak ya da yatmak da ödem nedenleri arasında yer almaktadır. Diz bölgesine gelen fiziksel travmalar ya da darbeler de yine vücudun bir tepki oluşturmasına neden olur ve dizde ödem olmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı dizde ödem meydana gelir.

Dizlerdeki şişlik nasıl geçer?

Buz Tedavisi: 3-4 saat aralıklarla, 20'şer dakika uygulanacak buz tedavisi, dizdeki şişliğin rahatlamasını sağlar. İstirahat: İyileşme potansiyeli olan kısa longitudinal yırtıklarda koltuk değneği ile yükten koruma, veya diğer yırtıklarda aktivite kısıtlaması önerilir.

Diz kapağı ağrısı ve şişlik neden olur?

Menisküs yırtığı, kıkırdak zedelenmesi başta olmak üzere birçok sebebi olabilir. Dizin boşa gitmesi: Yürürken ya da koşarken dizde anormal hareket hali hissedilmesidir. Bağ yaralanması belirtisidir. Bursit: Dizdeki “bursa” adı verilen küçük yastıkçıkların iritasyon nedeniyle şişmesi ve ağrıya neden olması.

Ödemli dize ne iyi gelir?

Karahindiba tüketimi, vücuttaki su tutulumunu azaltarak ödemin söktürülmesinde faydalıdır. Bunlara ek olarak, taze nar suyu, ananas, maydanoz, salatalık ve yeşil çay gibi besinler de ödeme iyi gelir.

Diz kapağının arkasında şişlik neden olur?

Baker kisti dizin arkasında şişkinlik ve gerginlik hissine neden olan içi sıvı dolu yumuşak bir kitledir. Genellikle diz ekleminde artrit veya kıkırdak yırtığı gibi oluşan bir sorunun sonucudur.

Diz kapağı şişmesi hangi doktor bakar?

Diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulması gerektiği düşünülür ancak, ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne/doktoruna başvurmak daha doğrudur.