Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Dilsizlik nasıl anlaşılır

Dil terapisi kaç yaşında başlar?

Konuşma terapisi kaç yaşında başlar? Dil ve konuşma terapisine gidenler için bir yaş alt sınırı yok. Konuşma terapistinin çalışmalarını sürdürebileceği her yaştaki çocukla uygulama yapılabilir. Küçük yaş çocuklarda terapiye yönelik hedefler sıklıkla oyun içerisine yerleştirilerek çalışılır.

Tam konuşamayan çocuğu hangi doktora görünmeli?

Sual: Oğlum 3 yaşında daha konuşamıyor bunun için ne yapmalıyız? Çocuk Doktoru Yavuz Gürer'in cevabı: ( 3 yaşında ve hiç konuşamıyorsa Çocuk Nöroloji bölümüne başvurmanız uygun olur.)

Bebegimin dilsiz oldugunu nasil anlarim?

Osman Korkmaz, işitme kaybı olan bebeklerde görülebilecek belirtileri şöyle açıkladı: "Bebekler beklenmedik yüksek sesli gürültülerde irkilmiyor, ağlamıyor ya da herhangi bir tepki vermiyorsa, seslenildiğinde başını ses gelen yöne doğru hareket ettirmiyorsa, 6-12 ay arasında konuşma sesi çıkarmıyorsa, sorulduğunda …

Konuşma gecikmesi nasıl anlaşılır?

Bir çocuğun 18. ayda hiç kelimesi yoksa, 2 yaşında iki kelimeli bir cümle kuramıyorsa, üç yaşında normal bir cümle kuramıyor veya hiç konuşmuyorsa, anlaşılmaz konuşuyorsa mutlaka dil problemi ve çocuklarda konuşma gecikmesi açısından incelenmesi gerekir.

2 yaşındaki çocuğun konuşmaması normal mi?

Dr. Adnan Ayvaz'a göre bir çocuğun 18. ayda hiç kelimesi yoksa 2 yaşında iki kelimeli bir cümle kuramıyorsa, üç yaşında normal bir cümle kuramıyor veya hiç konuşmuyorsa, anlaşılmaz konuşuyorsa mutlaka dil problemi ve konuşma gecikmesi açısından incelenmesi gerekiyor.

3 yaşındaki çocuğum konuşmuyor ne yapmalıyım?

Bol bol kitap okuyarak kelime dağarcığını zenginleştirin. Çocuğunuzla şarkılar söyleyerek konuşmayı eğlenceli hale getirin. İşaretle gösterdiği şeyleri yapmak yerine kelimeyi söylesine teşvik edin. En önemlisi de düzenli bir beslenme ve uyku rutini olmasına dikkat edin.

Dil ve konuşma bozukluğu için hangi doktora gidilir?

Konuşma bozukluğu için hangi doktora gidilir? Konuşma bozuklukları için eğer süre uzun ve ilerleyici bir durum var ise , çocuk psikoloğu ya da çocuk psikiyatrisinin değerlendirmesi uygun olacaktır.