Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Yazılarımız

Devlete atanan psikolog maaşları

2022 yılı psikolog maaşları, kamuda görevine yeni başlayan memur bir psikologda ortalama 7 bin 440 TL iken, deneyimli memur psikologun aldığı aylıklar 8 bin 900 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra özel sektörde çalışan psikologlar ise 2020 yılı içinde en düşük 2 bin 400 TL maaş almaktadır.Jan 27, 2022

Psikoloji kaç para maaş alır?

Kamuda görevli memurlar Ocak-Temmuz 2022 arasında yüzde 5 zam alıyor. 2021'de görevine yeni başlayan bir psikolog net 4.775,68 TL maaş alıyordu. Yüzde 5'lik ilave zamla birlikte psikolog maaşı 5.013 TL'ye yükseliyor. Bu maaşa Temmuz-Aralık 2021 arası dönemde 350 lira zam uygulanacak.

Özel psikologlar ne kadar kazanıyor?

En düşük psikolog maaşı ise 3500 – 4000 TL'dir. Aylık kazancı en yüksek olan psikologlar ise kendi kliniklerinde ve özel hastanelerde çalışmaktadır. Bu kurumlarda çalışan psikologların maaşı 5000 ile 6000 TL arasında değişiyor.

Kliniği olan psikolog ne kadar kazanır?

2 Gün çalışan bir uzman 1200 ile 2500 bandında değişen ücretler alabilmektedir. Psikiyatri hastanesi olarak hizmet veren kurumlarda Maaşlar 3500 ile 4500 civarında. Klinik psikolog olup polikliniklerde çalışan uzman klinik psikologlar 3500 + Prim sistemi ile ayda ortalama 6000 – 8000 bandında ücret alabilmektedir.

Devlet hastanesinde psikolog nasıl olunur?

Bunun için öncelikle üniversitelerin 4 yıllık psikoloji veya psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden mezun olanlar daha sonra klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaparak klinik psikolog unvanı almalıdır.

Psikoloji eğitimi kaç yıl?

Psikoloji Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Psikoloji, üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu alandan mezun olmuş yetkin kişiye “psikolog” unvanı verilir ve sosyal, davranışsal veya bilişsel bir bilim adamı olarak sınıflandırılabilirler.

Psikoloji nasıl bir meslek?

İnsan ve hayvan davranışlarını, zihinsel süreçlerini, yapı ve süreçlerini, gözlem ve deney gibi bilimsel yöntemleri kullanarak inceleyen, davranış bozukluklarının ve gelişim sorunlarının teşhis ve tedavisi yönünde faaliyetlerde bulunan kişidir.

Psikoloji geleceğin mesleği mi?

Psikoloji bölümü gelecektede çoğunluğun tercih ettiği bir meslek. … İktisat ve işletmeyle birlikte muhasebe, finans, pazarlama ve diğer sosyal bilgiler dallarındaki yetenekleri, meslekleri açısından önemlidir.Türkiye'de sermaye piyasalarının gelişmesiyle öne çıkan bu meslek gelecekte çok önemli olacak.