Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Genel

Demir sülfat 50 kg fiyatı

Demir sülfat ne zaman kullanılır?

Demir sülfat yılda bir veya 2 defa kullanılmalıdır ve fazla kullanımdan kaçınılmalıdır. Uygulama dozu olarak tarla topraklarında noksanlık derecesine ve bitkinin çeşit durumuna göre dönüme 50 kg kullanılması uygundur.

Demir sülfat nedir ne için kullanılır?

Demir Sülfat Nedir? Halk dilinde genellikle “Karaboya” olarak adlandırılan ve demir noksanlıklarının giderilmesinde en çok kullanılan demir içerikli gübredir. … Demir Sülfat gübresinin toprağa takviye edilmesi ile topraktaki demir eksikliği giderilmektedir.

Demir sülfat gübresi nasıl kullanılır?

Demir sülfat bitki için gerekli bir gübre çeşidi olsa da yılda bir kez kullanılması önerilir. Fazla kullanımdan kaçınmak bitki için doğru olacaktır. Gübrenin uygulama dozu ise bitkinin çeşidi ve tarlanın toprağında bulunan noksanlık derecesine göre, dönüm başı 50 kg uygulanması uygundur.

Demir sülfat hangi bitkilerde kullanılır?

DEMİR-6 FORTE

BİTKİUYGULAMA ZAMANIDAMLA SULAMADAN gram/dekar (1 ton su ile)
Soğan-Sarımsak- HavuçBitkilerin 5-6 yapraklı olduğu dönemden itibaren200-250
Yeşil alanlar Süs BitkileriGelişme dönemi boyunca200-250
Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.

Ağaçlara demir sülfat ne zaman verilir?

1- Sarılık görülen bireysel ağaç uygulamalrında ve küçük mekanlarda sonbaharda ya da erken ilkbaharda toprak uygulamaları yapılabilir.

Demir gübresi ne zaman atılır?

Domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz, kavun, çilek ve kabak bitkilerine demir gübresi verilmesi için ideal zaman dilimi fide dikiminden başlar, hasattan 15-20 gün öncesine kadar sürer. Muz bitkisine gelişme dönemi boyunca herhangi bir anda demir gübresi verilebilir.

Demir 2 sülfat nasıl kullanılır?

Kullanım şekli Ister damlama sulama,ister çapa ile toprağa karıştır, isterseniz salma su ile. demir sülfat yılda bir veya 2 defa kullanılmalıdır ve fazla kullanımdan kaçınılmalıdır. Uygulama dozu olarak tarla topraklarında noksanlık derecesine ve bitkinin çeşit durumuna göre dönüme 50 kg kullanılması uygundur.