Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Burun eti tedavisi

Burun eti tedavisinde uygulanan Radyofrekans, ise bir büzüştürme yöntemidir. Lokal anestezi veya genel anesteziyle burun etine radyofrekans enerjisi verilmekte ve burun etinin hacminde küçülme sağlanmaktadır. Bu yöntemle tedavi edilen burun etleri tekrar büyüyebilmektedir.

Burun eti nasıl tedavi edilir?

Endoskopik yöntemle ve lazer kullanılarak burun eti içindeki damar yapılarının yok edilmesi yöntemi ile tedavi edilir. Burun bölmesinde eğrilik varsa aynı seansda bunun da mutlaka düzeltilmesi gerekir. Endoskopik lazer konka küçültme işleminden sonra burun etleri kalıcı olarak küçülür.

Burun etleri nasıl alınır?

Burun eti ameliyatı genellikle lokal veya genel anestezi altında yapılır. Yöntemler biri burun etini aldırma ameliyatı, yani burun etinin tamamen kesilip çıkartılması şeklindedir. Bu yöntem sonrasında solunan havanın nemlendirilmesi ve filtrelenmesi yetersiz olacağı için gerekmedikçe tamamen çıkartma işlemi yapılmaz.

Burun eti ne iyi gelir?

Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.

Burunda et varsa Hangi bölüm?

Geniz eti sorunu için hastanelerin Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniğinden randevu alınmalıdır.

Burun eti nasıl düşer?

Burun etleri, burun eti cerrahi yöntemiyle tedavi edilmektedir. Burun eti cerrahisi, her zaman için burun etinin içinde oluşan kemiğin çıkartılması ve yumuşak dokunun radyo frekanslarıyla küçültme yöntemi kullanılarak yapılıyor.

Burun eti büyümesi tedavi edilmezse ne olur?

Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.

Burun eti ameliyatında uyutulur mu?

Tamamen uyutularak (genel anestezi) yapılan işlemde anestezi riski çok nadiren olabilir. Bu risk yaşa ve eşlik eden hastalık (şeker, kalp hastalığı gibi) olup olmamasına göre değişir. Ameliyat sonrası nadiren kanama olabilir. İyileşme döneminde burun içinde kabuklanma ve kuruluk görülür.