Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Bulgaristan vatandaşlık hakkı tespit bilgi formu

Dedem Bulgaristan Göçmenleri Bulgar vatandaşı olabilir mi?

Merhaba, Bulgaristan'da doğup, Türkiye'ye göç eden kişiler, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorlar. … Yani dedeniz veya dedenizin babası Bulgaristan'dan göç etmiş biriyse, geçmişte orada yaşadığını kanıtlayacak belgeleri hazırlamanız durumunda Bulgar vatandaşlığı alma hakkınız vardır.

Bulgaristan vatandaşlığı kaç kuşak?

Yukarıda da değinildiği gibi Bulgaristan 1 kuşak yakınlara vatandaşlık veriyor. İkinci ve diğer kuşaklar ise sadece soyunu öğrenebiliyor, vatandaşlık talebinde bulunamıyor.

Eski Bulgaristan göçmenleri nasıl vatandaşlık alır?

1938 göçmenlerinin Bulgaristan vatandaşlığını geri almak için isim denklik belgesi, nüfus kayıt örneği, göçmen belgesi (muhacir kağıdı), doğum belgesi gibi evraklar bir araya getirilerek Bulgaristan Adalet Bakanlığı'na başvuru yapmaları gerekir.

Bulgaristan vatandaşlık tespiti nasıl yapılır?

Bulgaristan Vatandaşlık Tespiti İçin Gerekli Evraklar

  1. T.C. pasaportu fotokopisi.
  2. Bulgaristan vatandaşlık hakkı tespit bilgi formu.
  3. 2 adet fotoğraf.
  4. İsim Denklik Belgesi: İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden alınmalı ve apostilli olmalı.
  5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus Müdürlüğü'nden alınmalı ve apostilli olmalı.

En kolay vatandaşlık hangi ülkeden alınır?

Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

AB vatandaşı nasıl olunur?

Avrupa Vatandaşlığına başvurabilmek için Portekiz'den minimum 280.000 Euro'luk bir gayrimenkul yatırımı yapmanız veya 350.000 Euro değerinde Yatırım Fonu almanız gerekmektedir. Golden Visa ile Portekiz pasaportuna sahip olmak demek, Avrupa vatandaşı olmak demektir.

Bulgaristan vatandaşlık kaç yılda alınır?

Kişi öncelikle D Vize alarak Bulgaristan'a gider ve burada Oturum İzni başvurusu yapar. Bulgaristan'da 5 yıl sürekli oturum izni alan kişi 3 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar. 2 yıl daha bekledikten sonra vatandaşlık hakkı elde etmiş olur.