Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

Bu bayrak şiiri

Bayrak siirinin yazari kim?

Bayrak şiiri dizeleriyle adından bahsettiren Arif Nihat Asya, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli temsilcilerinden biridir. Bayrak şiirinin yanı sıra Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor, Fetih Davulları, Selimler, Kubbeler, Süleymaniye gibi şiirleriyle de tanınan Arif Nihat Asya, edebiyatımızda önemli bir yere sahiptir.

Bu bayrak kimin?

Ekrem Şama – Bu Bayrak Şiiri – Antoloji.

Arif Nihat Asya Bayrak Şiiri ne zaman yapıldı?

1904-1975 yılları arasında yaşayan Arif Nihat Asya 5 Ocak 1940'ta kaleme aldığı "Bayrak şiiriyle Türk edebiyatında unutulmaz isimler arasında girdi. Bugün milli bayramlarda özellikle öğrenciler tarafından söylenen "Bayrak" şiiri büyük beğeni topluyor.

Bayrak şiirinin ana fikri nedir?

Onun ateş kırmızısı Ne gelincik, ne gülden, Türk oğlunun öz kanıdır Ona bu al rengi veren. Vazifemdir bayrağımı Üstün tutmak her bayraktan. Can veririm, kan dökerim Vazgeçemem ben bu haktan. Ana Duygu: Bayrak Demek Özgürlük Demektir, Vatan demektir.

Arif Nihat Asya Hayatı Kimdir?

Arif Nihat Asya 1904 yılında İstanbul Çatalca'da doğmuştur. İstanbul üniversitesi Yüksek Öğretmen okulunda Edebiyat Bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde edebiyat öğretmenliği yaptı. 1950/1954 yılları arasında Seyhan milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Arif Nihat Asya hangi dönem şairi?

Arif Nihat Asya (7 Şubat 1904, Çatalca, İstanbul – 5 Ocak 1975, Ankara), Türk şair, öğretmen, siyasetçidir. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli temsilcilerindendir. Sade bir üslupla millî değerleri ve dini heyecanları işleyen şiirler yazmıştır.

Bayrak şiiri hangi dönem?

Şair, 1940 yılında, 5 Ocak Adana'nın kurtuluşu için kaleme aldığı "Bayrak" adlı şiiriyle tanındı ve "Bayrak Şairi" olarak anılmaya başlandı. Bu şiir, önce "Görüşler" dergisinde, daha sonra da "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" adlı şiir kitabının 1946'da çıkan ilk baskısında yer aldı.