Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Belediye geçiş dilekçesi

Kuruma dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçe hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır. Başlık ve konu eksiksiz olmalı ve sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Başlık tarihin alt kısmında yer almalı ve ardından metin yazılmalıdır. Dilekçeler yazım ve noktalama kurallarına uygun resmi bir dille olmalıdır.

Bir kurumdan başka bir kuruma geçiş nasıl olur?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, kurumlar arası nakil işlemi için “kurumlar arası muvafakat” şartını aramaktadır. Bu muvafakatin sağlanması için öncelikle memurun naklen geçmek istediği kuruma yazılı bir dilekçe ile başvurarak naklini talep etmesi gerekmektedir.

Talep yazısı nedir?

İstek dilekçesi bir kurum yada kuruluşa talebimizi bildirmek üzere yazılan resmi yazıdır. … Bu dilekçe fakülte dekanlığından istek yapan resmi bir yazıdır.

Kurumlar arası geçiş dilekçesi nereye verilir?

Uygun gördüğü kurumlara doğrudan başvuru yapmalıdır. Başvurusunu bulunduğu ilde naklen geçmek istediği kurumun il müdürlüğüne de verebilir. Kurumların merkez teşkilatına da doğrudan verebilir.

Dilekçelerin sonuna ne yazılır?

Üst makamın bir sorunu çözmesi, bir işlemi başlatması isteniyorsa "Gereğini saygılarımla arz ederim.", Yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa " İzninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır.

Üst makama arz mı rica mı?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?

657 Devlet Memurları Kanunu'nu 74. Maddeye göre memur olarak ataması yapılabilmektedir. Kanun şu şekildedir. Bir kişinin kanunun ön gördüğü şekilde 657 ye tabi bir kurumdan bir kadroya naklen ataması yapılabilmektedir; ama atamanın yapılabilmesi için kurumların karşılıklı muvafakati olmalıdır.