Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Insanlar

Ayaktan teşhis ve tedavi yönetmeliği

Ayakta teşhis ve tedavi yapan kuruluşlar nelerdir?

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin mülga 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir. “MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları; tanı ve tedavi merkezleri, tedavi merkezleri, tanı merkezleri ve muayenehaneler olarak dört gruba ayrılır.

Ayaktan teşhis ve tedavi Yapılan Özel sağlık Kuruluşlarında belgeler kaç yıl saklanmaktadır?

Aynı şekilde 2000 yılında çıkarılan “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin 53. maddesinde de “….sağlık kuruluşuna başvuran hastaların dosya ve kartları arşivde beş yıl süre ile saklanır..” denilmektedir.

Ayaktan hasta işlemleri nedir?

AYAKTAN HASTA ĠġLEMLERĠ Hastaların sağlık kurum ve kuruluĢlarında yatırılmaksızın sağlık hizmetlerinin sağlanması, ayaktan tedavi olarak kabul edilir. Yani hastaların yatırılmadan gerekli teĢhis, tetkik ve tedavilerinin yapıldığı iĢlemlerdir.

Hastaların yatarak veya ayakta tanı tedavi ve bakımlarının yapıldığı yere ne denir?

Poliklinikler hastalara ayaktan tedavi ve bakımın yapıldığı birimlerdir.

Ayakta sunulan tedavi hizmetleri nelerdir?

Adından da anlaşılacağı üzere ayakta tedavide bir günden fazla gözetim altında tutulması gibi durumlara gerek duyulmuyor. Sıklıkla rastlanılan MR çekimi, röntgen işlemleri, kan ve idrar tahlilleri ya da kısa süreli muayeneler ve ani müdahaleler, ayakta tedavinin kapsamı içerisinde yer alıyor.

Hastaların yatırılmadan gerekli teşhis tetkik ve tedavilerin yapıldığı işlemlere genel olarak ne ad verilir?

Hastaların sağlık kurum ve kuruluĢlarında yatırılmaksızın sağlık hizmetlerinin sağlanması, ayaktan tedavi olarak kabul edilir. Yani hastaların yatırılmadan gerekli teĢhis, tetkik ve tedavilerinin yapıldığı iĢlemlerdir.

Sağlık evrakları kaç yıl saklanır?

Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin 48.maddesinde “.. ilgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanır..” hükmü bulunmaktadır.