Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Genel

Allahümme ve bihamdik ve tebareke

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârekesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük *) ve lâ ilâhe ğayrük. Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim.Apr 25, 2018

Sübhaneke Allahümme ve Bihamdik anlamı nedir?

Sübhaneke Duası Anlamı (Diyanet Meali) Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür.

Vela ilahe Gayruk ne demek?

Sübhaneke Duası Arapça Okunuşu; Subhânekellâhumme ve bi hamdik ve tebârekesmuk ve teâlâ cedduk ve lâ ilâhe ğayruk. Sübhaneke Duası Türkçe Anlamı (Diyanet Meali); Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim.

Ve Teâlâ Ceddük ne demek?

Ve teâlâ ceddük : Senin şanın her şeyden üstündür. Ve celle senâük : Senin övgün yücedir. Ve lâ ilâhe ğayruk : Senden başka ilah yoktur.

Sübhaneke duası ne için okunur?

Sübhaneke duası namaz kılan kişiye kalkan olur. Onu nefis ve şeytanın vesveselerinden korur. Namaz kılan kişinin okuduğu dualarla Allah'a kavuşmasını sağlar. Kuran'ı Kerim'de insanların cennete girince Allah-u Teala'ya şükür ve teşekkür olarak ilk söyleyecekleri duanın Sübhaneke duası olacağı anlatılıyor.

Sübhaneke ne anlama gelir?

Kelime kelime incelendiğinde, sade ve manzum (şiirsel) bir yapısı vardır: Subhâneke: yücelik/üstünlük sana/senin Allahümme: Allah'ım bihamdik: övgü de sana tebârakesmuk: ismin kutlu teâlâcedduk: şanın yüce lâ ilâhe ğayruk: başka ilah yoktur. … Mealen Anlamı: Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın.

Tahiyyatın manası nedir?

Allah'ın sonsuz rahmeti, selamı ve bereketi seninle olsun. Allah'ın selamı bizimle ve tüm mümin kullarıyla birlikte olsun. Şahitlik ederiz ki Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederiz ki Muhammed onun kulu ve elçisidir.

Sübhaneke duası hangi peygamberin duasıdır?

Anlatılan rivayetlere göre Sübhaneke duasının sözleri Adem Aleyhisselam'a aittir ve Allah-ü Teala tarafından ona öğretildiği söylenmektedir. Hz Adem Peygamber yapmaması gereken bir hatayı yaparak kendisine yasak kılınan cennet meyvesinden yedi ve Allah-ü Teala tarafından cezalandırılıp dünya ya gönderildi.