Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Alet

Algida irmikli dondurma nasıl yapılır

Algida Maraş Usulü İrmik Helvalı'yı sıcak olarak tüketmek isterseniz; Kaynattığınız suyu derince bir kaba alın. Kutusundan çıkardığınız Algida Maraş Usulü İrmik Helvalı'yı suyun içine yerleştirin, 2-3 dk. bekletin. Tatlıyı yayvan bir tabağa ters çevirerek yerleştirin ve enfes tadının keyfine varın!

Irmik dondurması nasıl yapılır?

DONDURMALI İRMİK HELVASI YAPILIŞI:

  1. Öncelikle süt, şeker ve suyu küçük bir tencereye alın.
  2. Şeker eriyene kadar ısıtın.
  3. Şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Uygun bir tencereye tereyağını alarak eritin.
  5. Üzerine irmiği ekleyerek kavurmaya başlayın.
  6. Karıştırmaya ara vermeden, irmiğin rengi dönünceye kadar kavurun.

Irmik helvası dondurma ile nasıl servis yapılır?

Kasenin ortasına dondurma koyun. Dondurmanın üzerine tekrar yarım kepçe irmik helvası koyup, düzeltin. Kaseyi ters çevirip, hafifçe vurarak, helvayı çıkartın. Hazırladığınız dondurmalı irmik helvasının üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Dondurmayla ne yapılır?

İftardan sonra hem içinizi serinletecek hem de lezzetli bir tatlı yemeye ne dersiniz?

  1. Dondurmalı sarma muhallebi. 1 litre süt. …
  2. Dondurmalı tiramisu. 1 paket kedidili bisküvisi. …
  3. Dondurmalı irmik helvası …
  4. Dondurmalı şeftali tatlısı …
  5. Kurabiyeli sandviç dondurma. …
  6. Dondurmalı brownie. …
  7. Dondurmalı müsli. …
  8. Kağıt helvalı dondurma.

İrmik helvası kaç dakika Kavrulmalı?

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın. Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın. Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.

İrmik helvası neyle servis edilir?

Sizin için hazırladığımız bu nefis tarifi takip ederek, kısık ateşte ağır ağır kavrulan irmik ile hazırladığınız irmik helvasını dondurmayla ya da kaymak ilavesiyle ikram etmeyi unutmayın.

İrmik helvası buzluğa konur mu?

Uygun koşullar dahilinde yaklaşık üç ay kadar taze kalır. Eğer daha uzun süre irmik saklamak istiyorsanız vakumlu kaplar ya da buzdolabı poşetleri içerisinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Tavsiye edilen bir yöntem değildir Çünkü uzun süre saklandığında tat ve kokusu kaybolur.

Dondurmalı içecekler nasıl yapılır?

Bir mutfak robotu veya blender'ın içine dondurmayı koyup, üzerine sütü ekleyin. Yoğurt veya kremayı ilave edip, 3-4 dakika kadar köpük köpük oluncaya değin çırpın. Karışımı bardaklara paylaştırıp, üzerini fıstık ve çikolata parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre içine buz da ekleyebilirsiniz.