Torosi.gen.tr
Sıkça Sorulan Sorular
Konum

8 sınıf rehberlik ve kariyer planlama dersi etkinlikleri

Rehberlik ve kariyer planlama dersi nasıl bir ders?

1) İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) “Rehberlik ve Kariyer Planlama Dersi” haftada bir saat okutulacak bir derstir. Bu dersi şube rehber öğretmen okutmakla görevlidir. Şube rehber öğretmen, programda yer alan kazanımların işleniş dağılımını bu dersin toplam saatini dikkate alarak planlamalıdır.

Rehberlik kariyer Planlama dersine kim girer?

Dönüşümlü olarak haftada bir saat girilecek olan "Sosyal Etkinlik/Rehberlik ve Kariyer Planlama" derslerinin bir haftası "Sosyal Etkinlik" faaliyetlerinde (örneğin gezi kulübü)danışman öğretmenine, diğer haftası ise sınıf/şube rehber öğretmeni tarafından girilen "Rehberlik ve Kariyer Planlama" dersine ayrılacaktır.

Kariyer planlama dersi öğrenciye ne kazandırır?

Kariyer Planlama Dersinin temel amacı; kariyer bilinci oluşturmak, öğrencilerin farklı sektörler hakkında bilgi sahibi olmalarını, kendi gelişimleri için kullanabilecekleri araçları tanımalarını sağlamak, onları en verimli ve mutlu olacakları alanlara yönlendirmektir.

Ortaokulda rehberlik dersi var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, 09.07.2020 tarih 17 sayılı Sınıf Rehberlik Programı (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim) konulu kararına göre; Ortaokul Rehberlik ve Kariyer Planlanma Dersi Öğretim Programı tüm sınıf düzeylerinde uygulamadan kaldırıldı.

Kariyer planlama dersinin katkıları nelerdir?

Kariyer Planlama Dersi ile öğrenciler; kariyer ve kariyer planlama kavramlarını içselleştirmekte, kariyer merkezlerinden nasıl faydalanacağını öğrenmekte, kişisel özelliklerinin farkına varmakta, staj yapabileceği, gönüllü veya profesyonel olarak çalışabileceği farklı sektörleri tanımakta, hem lisans öğrencisi hem de …

Kariyer planlama dersi ne işe yarar?

Kariyer planlaması ise iş hayatında hedeflenen nokta için en uygun yolun belirlenmesi sürecidir. Bu süreç mesleki eğilimler göz önünde bulundurularak planlandığı sürece verimli olur. Kariyer planlama aşamasında karşılaşılabilecek beklenmedik durumlar da(ekonomik, sosyal vb.) söz konusu olabilir.

Rehberlik dersine ekders ödenir mi?

Milli Eğitim bakanlığından verilen görüş yazısında, "sınıf/şube rehber öğretmenliği verilen öğretmenlere ilgili hüküm kapsamında rehberlik ve yönlendirme dersine girip girmediklerine bakılmaksızın 2 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir." denildi.